Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Svet mehatronike 30

smlogo color

Dragi bralci in bralke,

tale koronavirus nam je resnično spremenil življenje in to na vseh področjih. Ne bom našteval, kdo vse je popolnoma spremenil življenje, navade in podobno. Bolj se bom osredotočil na čas, ko bodo izredne razmere s koronavirusom končane. Kaj takrat – oziroma še bolje - kako izkoristiti čas vmes, ko/če ne morete delati od doma? Mi sicer smo to številko revije Svet mehatronike naredili od doma, marsikdo pa svojega posla ne more početi od doma, če pomislimo samo na delavce v industriji, gostince, samozaposlene in podobno. Torej vprašanje je, kako izkoristiti ta čas?

V vsakem primeru se je večina zaposlenih ustavila – smo v svojih domovih in minimalno odhajamo med na prosto. Ta čas je lahko čas priložnosti, ko lahko tudi storimo nekaj zase, za nova znanja, ki nam bodo odpirala nove možnosti. Nekaj novih znanj vam prinaša tudi revija Svet mehatronike. V tokratni številki smo spet zbrali obilico člankov iz področja avtomatizacije, mehatronike in strojništva, ki vam bodo odpirali nove možnosti.

Eden takšnih člankov je reportaža s sejma IFAM, ki se je odvil še tik pred izbruhom epidemije. Reportaža je namenoma obširna, da bralcem naše revije res podrobno prikažemo, kaj vse se je dogajalo na sejmu IFAM – in dogajalo se je veliko. Prikazanih je bilo veliko izdelkov, ki so svetovne novosti in niso več na voljo samo v oddaljenem svetu, pač pa so že tukaj med nami.

Preberite več: Svet mehatronike 30

Omron kompaktni frekvenčni pretvornik serije Q2V

logo

Q2V združuje enostavno upravljanje z visoko učinkovitim nadzorom za skoraj vse vrste izmeničnih motorjev, zmanjšuje potrebo po vzdrževanju in hkrati varčuje z energijo.

Preberite več: Omron kompaktni frekvenčni pretvornik serije Q2V

PROFINET in Ethernet industrijska stikala Helmholz

logo

Konstantna rast količine podatkov, vedno večji pritiski glede učinkovitosti, potreba po visokih standardih in večanje industrijske avtomatizacije prispevajo k povečevanju zahtev po mrežni infrastrukturi.

Preberite več: PROFINET in Ethernet industrijska stikala Helmholz

MB-NAKLO: Vretena Jäger GmbH

logo

Nemško podjetje Alfred Jäger GmbH je eno izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev visokofrekvenčnih vreten. Podjetje s 150 zaposlenimi že več kot 50 let predstavlja tradicijo na področju izdelave orodij za strojno obdelavo.

Preberite več: MB-NAKLO: Vretena Jäger GmbH

Oddaljeno vzdrževanje v industriji

logo

Možnost dostopa in aktivnega posredovanja v oddaljen sistem, je v komunikacijski dobi nujno orodje za učinkovito delovanje.

Preberite več: Oddaljeno vzdrževanje v industriji

Uporabnost in značilnosti industrijskih modemov Ewon

logo

Industrijski modemi so si tekom uveljavitve koncepta IIoT s svojimi funkcionalnostmi vsekakor izborili svoj položaj na različnih ravneh industrije. Dodano vrednost modemov spoznavajo različni profili uporabnikov – končni uporabniki (na primer na ravni proizvodnih obratov, sistemov prečiščevanja voda in drugih obratov) ter sistemski integratorji in strojegradniki.

Preberite več: Uporabnost in značilnosti industrijskih modemov Ewon

MB-NAKLO: Dozirnik DEPRAG z dvižnim vodilom

logo

Dozirniki z dvižnim vodilom (segmentni) so alternativa vibracijskim dozirnikom, kadar se zahteva še posebej visoko stopnjo čistosti doziranih vijakov. Dozirniki z dvižnim vodilom so na voljo v dveh izvedbah: s prostornino 0,15 ali 1,5 litra.

Preberite več: MB-NAKLO: Dozirnik DEPRAG z dvižnim vodilom

Industrijski senzorji podjetja AECO

logo

V prodajnem naboru podjetja Marchiol d.o.o. so tudi izdelki proizvajalca AECO. Podjetje AECO je bilo ustanovljeno leta 1978 v Inzagu (Italija). Podjetje se je zaradi zahtev, potreb in ciljev kupcev, ki so vedno bolj pozorni na kakovost izdelkov, nenehno razvijalo.

Preberite več: Industrijski senzorji podjetja AECO

WEB seminarji

Sejmi in vabila

Sejmi tujina_EU