Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Hasel aktuatorji nadomeščajo mišice

alkatronMehki robotski sistemi so najprimernejši za nestrukturirane in dinamične naloge in okolja, zaradi sposobnosti prilagoditve na spremembe, ne da bi poškodovali sebe ali karkoli drugega v svoji bližini.

Preberite več: Hasel aktuatorji nadomeščajo mišice

Hitro vrteči se pajek navdihuje novo generacijo robotov

logo

Kombinacija hitrosti in zavajanja, zaradi katere je pozidni pajek med najbolj zastrašujočimi plenilskimi pajki, bo služil kot navdih nove generacije večnogih robotov.

Preberite več: Hitro vrteči se pajek navdihuje novo generacijo robotov

SloveniaSkills 2018 Mehatronika

logo

Dijaki ŠC Celje, Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije so se udeležili državnega tekmovanja SloveniaSkills 2018 in prikazali svoje strokovno znanje mehatronike. Tekmovanje se je izvajalo od 26.1. – 27.1.2018 na Gospodarskem razstavišču v okviru sejemske prireditve Informativa.

Preberite več: SloveniaSkills 2018 Mehatronika

Inženirji razvili nov material, ki z zvijanjem spreminja trdnost

logo

Nov pametni in odzivni material se lahko utrdi prav tako kot mišica z vajo, pravijo njeni razvijalci iz Univerze v Iowi.

Preberite več: Inženirji razvili nov material, ki z zvijanjem spreminja trdnost

IFAM 2018 - nov začetek?

logoSejem IFAM se je od svojega začetka iz Portoroža selil v Celje, potem v dvorano Zlatorog, nato na celjsko sejmišče in končno se je letos preselil v Ljubljano. Tako velike spremembe za dogodke, kot so sejmi utegnejo biti precej dramatične, za marsikateri dogodek selitev pomeni tudi konec dogodka.

Preberite več: IFAM 2018 - nov začetek?

Novi DIGIFORCE® 9307 - hiter, natančen, vsestranski

logo

Naslednja generacija procesnega nadzora. DIGIFORCE® podjetja Burster je ime, ki mu ljudje zaupajo, ko potrebujejo celovito spremljanje postopkov spajanja. DIGIFORCE® 9306 in 9310 se uspešno uporabljata v neštetih aplikacijah po vsem svetu, bodisi kot individualni procesni nadzorni sistem, bodisi kot večkanalna oprema za spremljanje procesov spajanja.

Preberite več: Novi DIGIFORCE® 9307 - hiter, natančen, vsestranski

Še večji in močnejši – Električni cilindri

logoNaboru Unimotion električnih cilindrov smo dodali še dve večji različici, PNCE 80 in PNCE 100.

Preberite več: Še večji in močnejši – Električni cilindri

Inženirji bionike bodo že čez deset let zelo iskani

logo

Čeprav je bionika pri nas še precej v povojih in se je  izobraževanje bodočih inženirjev bionike šele začelo, je veliko pokazateljev, da bo poklic tovrstnega inženirja izjemno zanimiv in dobro zaposljiv. Potrebovala ga bo industrija, še zlasti v okviru Industrije 5.0, nadalje sodobna medicina s podpornim tehnološkim svetom, vse od dinamičnih vsadkov (IMD-jev) naprej, do razvoja in proizvodnje bionskih ročnih in nožnih protez, tiskanja umetnih organov, ter do sofisticiranih eksosistemov.

Preberite več: Inženirji bionike bodo že čez deset let zelo iskani

Senzor sile v robotiki

logo

Sedanji industrijski roboti so iz tehnološkega vidika glede na prve robote, ki so pomenili začetek robotske dobe, ogromno napredovali. Sedaj predstavljajo nepogrešljiv del industrije, saj jih odlikuje visoka fleksibilnost, vzdržljivost, hitrost in preciznost.

Preberite več: Senzor sile v robotiki