Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

MB-NAKLO: vakuumski generator nove generacije

smlogo color

Podjetje Schmalz GmbH se na področju vakuumske tehnologije brez dvoma uvršča med vodilna svetovna podjetja, saj njihovi inženirji že od leta 1910 razvijajo in izdelujejo vakuumske komponente ter vakuumske prijemalne in vpenjalne sisteme. Konec leta 2016 so kupcem predstavili novo generacijo vakuumskih generatorjev SBPL.

Na voljo je v šestih velikostih, vsaka ima po dve različici. Zajemajo širok spekter uporabe. Generatorji SBPL omogočajo enostavno delo s poroznimi obdelovanci kot je lepenka ali izolacijski materiali, kot tudi z obdelovanci, kot so pločevina ali steklo.

Pri konstrukciji novega vakuumskega generatorja so strokovnjaki iz Schmalz-a pripisali velik pomen oblikovanju izdelka. Glavno telo in šoba sistema so narejeni iz zelo robustne plastike. To naredi generator zelo prožen in za 50 % lažji od svojega predhodnika, ki je bil narejen iz aluminija. Modularna zasnova uporabniku omogoča praktične prednosti: SBPL generator se lahko zelo hitro očisti in je tudi zelo enostaven za vzdrževanje. SBPL je na voljo v dveh izvedbah: različica HF – »velik pretok« (za območje do -500 mbar) je idealna rešitev za ravnanje s poroznimi obdelovanci, kot so karton in izolacijski material. Različica HV – »visoki vakuum« (za območje od -500 mbar) je idealna rešitev za ravnanje z ne-poroznimi obdelovanci, kot so steklo ali les. Dodatna oprema, ki je na voljo pri generatorju SBPL: vakuumsko stikalo, vakuumski merilnik, hitro izpušni ventili, elektromagnetni ventili, filter in izpušni kanal.

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

WEB seminarji