Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Prilagodljiva enojna vpenjalna enota za enojno paletiranje

logo

Enojna vpenjalna enota SCHUNK VERO-S NSE3 138-V4 poveča prilagodljivost vpenjalnih palet s samo enim vpenjalnim sornikom.

Na običajnih enojnih vpenjalnih enotah z zaporo proti vrtenju je smer palete fiksna, vpenjalna enota VERO-S NSE3 138-V4 pa omogoča obračanje palete v korakih po 90°. Tako je mogoče položaj paletnega sklopa spreminjati za 90°, 180° ali 270°. Zapora proti vrtenju je izvedena z dvema aksialno prožnima, vendar tangentno togima elastičnima elementoma v vpenjalni enoti, ki določita položaj palete. Enojna vpenjalna enota ima patentiran hitri in vpenjalni premik ter je del obsežnega modularnega sistema SCHUNK VERO-S, ki omogoča več kot 1000 kombinacij za učinkovito vpenjanje obdelovancev. Standardna vpenjalna enota je primerna za ročno ali samodejno nameščanje vpenjalnih palet v formatu 159 x 159 mm. Dodatno je lahko opremljena z vzmetnim stožčastim zapiralom, ki samodejno zapahne menjalni vmesnik enote, ko dvignemo paleto z vpenjalnim sornikom. To brez spreminjanja višine zapre še zadnjo možnost za vdor onesnaženja v sicer popolnoma zatesnjeno enoto.

Uvlečna sila 28.000 N zagotavlja visoko togost
Pri vključeni turbo funkciji imajo te enojne vpenjalne enote s posebno dimenzijsko stabilnostjo ogromno uvlečno silo, kar 28.000 N. Pritrditev oziroma določitev položaja je izvedena s kratkim stožcem s ponovljivostjo < 0,005 mm. To zagotavlja največjo mogočo točnost tudi pri najzahtevnejših postopkih obdelave. S stožčastim prileganjem je mogoče vpenjalne sornike v enote vstavljati tudi ekscentrično in s tem še posebej preprosto. Samo vpenjanje poteka s silo vzmeti brez zunanjega dovoda energije, je oblikovno pritrjeno in samozaporno. Obdelovanci ostanejo zanesljivo vpeti tudi ob morebitnem naglem padcu tlaka v pnevmatskem sistemu. Za odpiranje vpenjalnih enot zadošča pnevmatski sistem s tlakom 6 barov. Odvisno od premera navoja uporabljenega vpenjalnega sornika znašajo držalne sile 35.000 N (M10), 50.000 N (M12) ali 75.000 N (M16). Vsi sestavni deli, kot so telo, vpenjalni sornik in vpenjalni drsnik, so izdelani iz kaljenega nerjavnega jekla, zato so absolutno odporni proti koroziji ter s tem trpežni.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich- Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.schunk.com

logo

 

 

Distributer v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
041 605 797
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

WEB seminarji