Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Obvestilo
  • Lack of access rights - File '/images/Logotip/avtomationworld.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/Logotip/avtomationworld.jpg'

Tipala: Od meritev do zbiranja informacij

tohoku

Pri pregledu nove tehnologije tipal, ki se uporabljajo v industriji za proizvodnjo sestavnih delov, nas je zanimalo, ali končni uporabniki preprosto zamenjujejo stare tehnologije ali pa strateško uporabljajo nova tipala za zbiranje večje količine podatkov, ki bi omogočila bolj inteligentno proizvodnjo. Tukaj je naše poročilo.

Zadnja generacija tipal ponuja še boljšo točnost, nič manj pomembne pa niso njihove možnosti na področju inteligentnega poslovanja.

»Končni uporabniki lahko iz proizvodne linije dobijo več informacij o izdelku, ki ga proizvajajo, nato pa te informacije uporabijo za fino prilagoditev postopka proizvodnje,« je povedal Bob Tremblay, bivši aplikacijski inženir in trenutni vodja trženja izdelkov za podjetje Cognex (www.cognex.com), ki izdeluje tipala za strojni vid in lasersko merjenje odmikov. »S temi informacijami lahko zelo hitro povrnejo svojo naložbo.«

Čeprav g. Tremblay ni natančneje opredelil možnih ali realnih koristi, pravi, da se lahko naložba povrne »v nekaj tednih po začetku uporabe tipala«.

Povzeto po www.automationworld.com

Cognex Corporation

www.cognex.com

Automation World

www.avtomationworld.com

Več o članku

WEB seminarji