Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Obvestilo
  • Lack of access rights - File '/images/Logotip/avtomationworld.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/Logotip/avtomationworld.jpg'

Slikovni bralniki izboljšujejo učinkovitost špedicije

tohoku

Avtomatizacija postopka optičnega branja in preverjanja na špedicijski liniji za zabavno elektroniko je prihranila vire, povečala proizvodnjo ter povrnila naložbo v samo šestih mesecih.

Zunanji ponudnik logistike, ki je specializiran za zabavno elektroniko, je nedavno ugotovil, da lahko z avtomatizacijo svojih procesov optičnega branja in preverjanja prihrani dragocen čas in vire. S slikovnimi bralniki črtnih kod iz podjetja Cognex (www.cognex.com) je podjetje zmanjšalo število zaposlenih na eno od svojih špedicijskih linij iz 12–16 na le 2–3 ljudi na dan, pri tem pa so pretočnost povečali na 360 zabojev na uro.

Z deležem prebranih oznak kar 99,5 % ima ponudnik logistike tudi dobro izhodišče za prilagajanje spremembam poslovnih potreb, saj bralniki obvladajo 2D-kode in preberejo poljubno usmerjene črtne kode.

Na leto to pomeni približno 150.000 USD prihranka, tako da se je nova avtomatizacija izplačala v le šestih mesecih.

Postopki, ki zahtevajo veliko ročnega dela

Ta zunanji ponudnik logističnih storitev upravlja objekt s površino 56.000 kvadratnih metrov, od koder pošlje do 35.000 izdelkov na dan neposredno potrošnikom, še 2500–5000 izdelkov pa trgovinam. Linija, ki je prej zahtevala do 16 zaposlenih, obdela na dan od 6000 do 15000 pošiljk za stranke.

Povzeto po www.automationworld.com

Cognex Corporation

www.cognex.com

Automation World

www.automationworld.com 

Več o članku

WEB seminarji