Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Beckhoff CX2033 in CX2043: razširitev družine CX20xx z AMD Ryzen™ procesorji

31 06 02

logo

Z integracijo AMD Ryzen™procesorjev, ki bazirajo na zmogljivi Zen arhitekturi, podjetje Beckhoff sedaj ponuja visoko procesno moč v kombinaciji z močnim grafičnim procesorjem, ki je ločen od procesorskega pomnilnika, kar zagotavlja odlično delovanje krmilnega sistema TwinCAT.

Nova serija Embedded PC računalnikov/krmilnikov podpira 32 in 64 bitne operacijske sisteme. Posledično je podprta tako starejša verzija krmilnega programa TwinCAT 2 za izvajanje obstoječih krmilnih programov kot tudi sodobna verzija TwinCAT 3, ki za nove projekte omogoča optimalen izkoristek vseh procesorskih jeder.


Izbirati je mogoče med Microsoft Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTSC ali novim TwinCAT/BSD operacijskim sistemom.

Slika: CX2043 z opcijskimi razširitvenimi enotami na levi strani, na desni strani pa je napajalni modul z vmesnikom za priklop V/I modulov


Na voljo sta dve varianti:
- CX2033: pasivno hlajena izvedba s procesorjem AMD Ryzen™ V1202B (2.3 GHz, dve jedri)
- CX2043: aktivno hlajena izvedba s procesorjem AMD Ryzen™ V1807B (3.35 GHz, štiri jedra)


Osnovna konfiguracija vsebuje dva neodvisna gigabitna Ethernet vmesnika, štiri USB 3.1 Gen. 2, DVI-D priključek in režo za CFast pomnilniško kartico. Opcijsko je mogoče izbrati še dodatno področno vodilo ali serijski vmesnik. Osnovna enota ponuja tudi razširitev z dodatnimi vmesniki CX2500 - na voljo so razširitvene enote z Ethernet, USB priključki, raznimi področnimi vodili, enota za 2.5'' disk, itd.


CX2033 in CX2043 sta namenjena montaži na DIN letev, območje delovanja od -25 do 60°C pa omogoča delovanje v zahtevnih klimatskih pogojih.
V kombinaciji s širokim naborom funkcij programske opreme TwinCAT tako CX2033 in CX2043 ponujata mnogo možnosti uporabe v industriji: od krmiljenja procesov in kontrole poti motorjev do zahtevnih operacij na področju strojnega vida ter zajema in obdelave podatkov.
Več informacij najdete na naši spletni strani www.beckhoff.siali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

BECKHOFF AVTOMATIZACIJA d.o.o.,
Zbiljska cesta 4, SI-1215 Medvode
Telefon: +386 (0)1 361 30 80
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.beckhoff.com

Celotna PDF revija brezplačno!

WEB seminarji