Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Proti tovarni prihodnosti: Evropski raziskovalni projekt

Nov mejnik pri združevanju upravljanja postopkov in kakovosti v proizvodnih linijah z uporabo večposredniških sistemov (MAS – Multi Agent System), je cilj evropskega projekta GRACE

Projekt bo predstavil bistveno izboljšanje kakovosti izdelkov, učinkovitosti proizvodnih postopkov in strategij odločanja na ravni tovarne na podlagi samoprilagajanja ter samooptimizacije sistemov za proizvodnjo in sestavljanje.

GRACE (integracija upravljanja postopkov in kakovosti z večposredniško tehnologijo) je evropski raziskovalni projekt v okviru 7. okvirnega programa Evropske komisije o nanoznanostih, nanotehnologijah, materialih in novih proizvodnih tehnologijah – NMP. Cilj projekta je izboljšati prihodnje proizvodne panoge, združuje pa dve univerzi, raziskovalni center in tri industrijske partnerje iz štirih različnih evropskih držav.

Večina tradicionalnih sistemov za upravljanje proizvodnje ni zasnovanih tako, da bi bili tako odzivni, prilagodljivi, robustni in rekonfigurabilni, kot je potrebno za zadovoljevanje sodobnih potreb proizvodnje, saj temeljijo na centraliziranih in hierarhičnih strukturah upravljanja.

Università Politecnica delle Marche

Več o članku

Proti tovarni prihodnosti: Evropski raziskovalni projekt

WEB seminarji