Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Mednarodna strokovna konferenca IKTEM

logo

Mednarodna strokovna konferenca IKTEM je namenjena strokovnjakom iz področij IKT, elektronike in mehatronike. Organizirajo jo reviji Svet elektronike in Svet mehatronike v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko iz Ljubljane in Maribora, ter sodelujočimi partnerji iz Gospodarske zbornice Slovenije: Zbornica elektronske in elektroindustrije ter Združenje za informatiko in telekomunikacije ter številni sponzorji iz Slovenije in tujine.

Preberite več: Mednarodna strokovna konferenca IKTEM

Novo orodje za simulacijo požara bi lahko izboljšalo požarno varnost

logo

Nekateri najnevarnejši požari so tisti, ki jih ne vidite, da prihajajo. To ne velja le za požare v zgradbah, ampak tudi za tiste kilometre od tal na komercialnih letalskih linijah.

Številna letala imajo sisteme za zgodnje odkrivanje požarov, toda požari, ki se pričnejo na njihovih podstrešjih ali v nadstropjih - prostorih z zakrivljenimi stropi, napolnjenimi z zračnimi kanali, električnimi napeljavami in konstrukcijskimi elementi - se lahko potencialno prikradejo mimo njih.

Preberite več: Novo orodje za simulacijo požara bi lahko izboljšalo požarno varnost

Raziskovalci iščejo materiale za preoblikovalne robote, ki so sestavljeni iz robotov (32)

31 06 02

logo

Znanstveniki ameriške vojske in Centra za bitov in atome MIT-a so iznašli nov način za povezovanje materialov z edinstvenimi mehanskimi lastnostmi, kar je odprlo možnost za izdelavo vojaških robotov prihodnosti, ki so sestavljeni iz množice robotov.

Preberite več: Raziskovalci iščejo materiale za preoblikovalne robote, ki so sestavljeni iz robotov (32)

Supertrde "kovine, kovane v novem postopku izdelave s pomočjo nanodelcev

logo

Raziskovalci z univerze Brown so razvili nov način za izdelavo super trdih kovin. Ekipa je izdelala "gradnike" iz nanodelcev, ki jih je bilo mogoče zliti pod zmernim pritiskom zahvaljujoč kemični obdelavi.

Trdota materiala natančno opisuje, kako dobro se upira praskam ali upogibanjem oblike s silo ali pritiskom. Pri kovinah se običajno določi glede na velikost mikroskopskih zrn, ki jo sestavljajo - manjše kot je zrno, trša je kovina.

Preberite več: Supertrde "kovine, kovane v novem postopku izdelave s pomočjo nanodelcev

Sprememba imena blagovne znamke ABITRON v ARCON

logo

Na področju zastopstva, projektiranja in dobave varnih radio komand, ima podjetje TELEM novost. Dosedanjo blagovno znamko ABITRON, ki predstavlja vodilno svetovno podjetje na področju radijskega daljinskega upravljanja, je odkupilo znano nemško podjetje ARCON. S tem nakupom se hkrati ukinja blagovna znamka ABITRON, program pa se nemoteno in v celoti nadaljuje pod blagovno znamko ARCON.

Preberite več: Sprememba imena blagovne znamke ABITRON v ARCON

WEB seminarji