Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Glavni AI trendi, na katere moramo biti pozorni v letu 2021 (33)

31 06 02

logo

Leta 2021 se bo umetna inteligenca izkazala za še močnejšo, tako kratkoročno kot dolgoročno. V tem prispevku je naštetih nekaj največjih trendov v zvezi z umetno inteligenco (AI, Artificial Intelligence) v naslednjem desetletju.

Preberite več: Glavni AI trendi, na katere moramo biti pozorni v letu 2021 (33)

Raziskovalci iščejo materiale za preoblikovalne robote, ki so sestavljeni iz robotov (32)

31 06 02

logo

Znanstveniki ameriške vojske in Centra za bitov in atome MIT-a so iznašli nov način za povezovanje materialov z edinstvenimi mehanskimi lastnostmi, kar je odprlo možnost za izdelavo vojaških robotov prihodnosti, ki so sestavljeni iz množice robotov.

Preberite več: Raziskovalci iščejo materiale za preoblikovalne robote, ki so sestavljeni iz robotov (32)

Sedemnajsti Posvet ASM '20

31 06 02

logo

16. decembra 2020 je potekal že sedemnajsti tradicionalni strokovni posvet na temo Avtomatizacija strege in montaže 2020 – ASM '20. Tokrat je bil zaradi covid okoliščin izveden v spletni izvedbi in je bil zelo dobro obiskan. Posvet, ki je najpomembnejši dogodek v Sloveniji s področja strege in montaže, je organiziral Laboratorij za strego, montažo in pnevmatiko (LASIM) Fakultete za strojništvo, Univerza v Ljubljani, soorganizatorji dogodka pa so bili Zavod KC STV, SRIP ToP, Gospodarska zbornica Slovenije, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU, Evropski sklad za regionalni razvoj.

Preberite več: Sedemnajsti Posvet ASM '20

Nova linija univerzalnih okroglih vakuumskih sesalk SCHMALZ SUF

31 06 02

logo

SCHMALZ je svetovno uveljavljen specialist za rešitve na področju vakuumske tehnologije. Pred kratkim smo našemu tržišču prvič predstavili njihove inovativne, okrogle vakuumske sesalke SUF.

Preberite več: Nova linija univerzalnih okroglih vakuumskih sesalk SCHMALZ SUF

WEB seminarji