Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Obvestilo
  • Lack of access rights - File '/images/Logotip/automation.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/Logotip/automation.jpg'

Višja produktivnost in manjši stroški z novim transporterjem

tohoku

Izraz »suho vino« ima nov pomen v polnilnici podjetja Vincor International iz Quebeca v Kanadi, saj so iz transportne linije odpravili mazanje z milnico, tako da so vgradili novo verigo in obrabno progo za tekoči trak.

»Suho« stekleničenje vina pomeni za bistveno večjo storilnost, več čistoče, manjše stroške vzdrževanja, večjo zanesljivost, manj šuma in izjemno donosnost naložbe. Nova oprema (transportna veriga System Plast NG in obrabna proga Nolu-S, oboje iz podjetja Power Transmission Solutions, ki je del skupine Emerson Industrial Automation) se je dejansko izplačala v manj kot enem letu že s povečanjem storilnosti, kot pravi vodja vzdrževanja obrata Jorge Larraguilbel.

»To pa je šele začetek, ker imamo dodatne prihranke pri milu, vodi, preventivnem vzdrževanju, nalepkah in nadomestnih delih,« je poudaril. »Z odpravo nabiranja mila, ki lahko omogoča razmnoževanje bakterij, smo si tudi olajšali certifikacijo HACCP. Uživamo tudi v neotipljivih prednostih, na primer manjši hrupnosti, manjšem tveganju zdrsa in boljši čistoči v obratu. Izboljšave so opazili vsi udeleženci, od vodstva do ljudi, ki delajo na progi. Novi verigi pravimo zelena preproga.«

Vincor Canada je največji proizvajalec in prodajalec vina ter sorodnih izdelkov v Kanadi. Ta klet v Quebecu je ena od osmih po vsem svetu, od Nove Zelandije do Velike Britanije in Kalifornije. Prestižne znamke podjetja so na primer Inniskillin, Jackson-Triggs, Toasted Head, Sawmill Creek, Amberley, Sumac Ridge, Hawthorne Mountain, Kim Crawford, Kumala Ancient Coast in druge.

Avtor:  Matt McCloy

www.automationmag.com

 

Več o članku

Višja produktivnost in manjši stroški z novim transporterjem

WEB seminarji