Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Distributer za internet stvari in industrijo 4.0

smlogo color

S programoma Rutronik EMBEDDED in Rutronik SMART se je podjetje dobro pripravilo za internet stvari (IoT) ter industrijo 4.0. Trenutni razvoj komentira Bernd Hantsche, vodja oddelka za ugnezdene in brezžične sisteme pri podjetju Rutronik.

 

G. Hantsche, kaj točno se skriva za programoma Rutronik EMBEDDED in Rutronik SMART?

S programom EMBEDDED smo usmerjeni proti strankam, ki bodo svoje aplikacije sestavili na sistemskih ploščah. Zanje imamo brezžične komponente, prikazovalnike, sistemske plošče in rešitve za shranjevanje, ki imajo potrebno robustnost, dolgoročno razpoložljivost ter visoko stopnjo integracije, ki jih zahtevajo industrijske aplikacije v internetu stvari (IoT). Na drugi strani je program SMART za kupce, ki bodo naredili lastno tiskano vezje. Tukaj so na voljo brezžična tehnologija, tipala, mikrokrmilniki in integrirana vezja za upravljanje porabe ter kriptografijo, ki so optimizirani za uporabo internetnega protokola, majhno velikost, nizko porabo energije in visoko stopnjo integracije. Sem spadajo tudi programska oprema in storitve. V ozadju vsega je interdisciplinarno sodelovanje med našimi strokovnjaki iz ustreznih oddelkov.

Kako se doslej razvijata oba trga?

Zelo pozitivno! Zato bomo tudi v prihodnjih letih tukaj zbirali zanimive nove tehnologije in izdelke za svoje stranke. S programom Rutronik EMBEDDED smo lahko pokazali, da imamo celovito ponudbo sistemskih plošč, prikazovalnikov, pomnilniških medijev in celotnih industrijskih računalniških sistemov. Številne stranke so namreč podjetje Rutronik poznale le kot distributerja pasivnih komponent in polprevodnikov. Zaradi tega smo področje ugnezdenih sistemov postavili za enega od stebrov podjetja, ki ga odlikuje velika ekipa strokovnjakov. Še posebej ob prevzemih tukajšnjih distributerjev ugnezdenih sistemov s strani ameriških korporacij številne stranke pozdravljajo, da tradicionalno nemško družinsko podjetje Rutronik tako živahno spodbuja svoje poslovanje na področju ugnezdenih sistemov.

Na področju programa Rutronik SMART so mnoga podjetja pred veliko preobrazbo svojega poslovnega modela. Za razliko od evolucijskega razvoja v zadnjih desetletjih imamo danes opraviti z revolucionarnimi tehnologijami, ki spreminjajo način dela. Te so pokopale številna vodilna podjetja, lep primer je Nokia, saj se niso uspela pravočasno prilagoditi novim poslovnim modelom. Ti niso več osredotočeni na opremo, ampak predvsem na spletne storitve. Zaradi tega je treba obstoječe sisteme razširiti na področju povezovanja, senzorike in varnosti. Svoje strokovno znanje in obsežno ponudbo na teh področjih smo uspeli na trgu predstaviti s programom Rutronik SMART. V takem okolju je veliko strank zelo negotovih, zato je cenjeno svetovanje naših strokovnjakov – od izbire komponent do tržnopolitičnih debat o prihodnosti interneta in pomenu teh sprememb za poslovne modele.

RUTRONIK, elektronski gradbeni elementi,

Podružnica v Ljubljani

Motnica 5, 1236 Trzin, Slovenia

Tel. +386 1 561 09-80 

www.rutronik.com

Več o članku

WEB seminarji