Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Nemška vizija Industrije 4.0: revolucija bo digitalizirana

smlogo color

Industrija 4.0 je postala najbolj priljubljena tema v državi, kjer je podjetje Siemens med vodilnimi na področju avtomatizacije.

Navkljub recesiji in manjšemu številu naročil, ki spremlja recesijo, se Nemčija ni predala na področju avtomatizacije. Daleč od tega: država si prizadeva, da bi bila vodilna na področju četrte industrijske revolucije.

Izraz Industrie 4.0 je Nemška vizija prihodnosti v proizvodnji, v kateri pametne tovarne uporabljajo informacije in komunikacijske tehnologije zato, da digitalizirajo svoje procese in požanjejo velike koristi v obliki izboljšane kvalitete, nižjih stroškov in višje učinkovitosti.

Industrie 4.0 je najljubša tema kanclerke Angele Merkel, saj jo omenja v praktično vsakem svojem govoru na temo gospodarstva in ekonomije. Nazadnje je na Svetovnem Ekonomskem forumu v Davosu letos januarja pozvala celotno Evropo, da sprejme Industrie 4.0.

»Moramo – in to povem kot nemška kanclerka v obraz močni Nemški industriji, hitro opravite fuzijo spletnega sveta in sveta industrijske proizvodnje. V Nemčiji to imenujemo Industrie 4.0« je rekla kanclerka. »Ker če tega ne boste storili, bodo vodilni v digitalnem svetu prevzeli vodilno vlogo v industrijski proizvodnji. Vstopamo v to tekmo z velikim zaupanjem. Vendar je to tekma v kateri še nismo zmagali. «

Nemška vlada je vložila 200 milijonov Evrov da bi spodbudila razvoj Industrije 4.0 preko vlade, akademske in poslovne sfere. To je podobno ameriškemu »Industrial Internet« projektu, ki vključuje podjetja, kot so AT&T, General electric in Intel. Nemčija ima svoj industrijo težke kategorije na področju komunikacij in tehnologije, ki vključuje podjetja Deutsche Telecom, SAP in Siemens.

Siemensova pametna tovarna

Znanilec naslednje industrijske revolucije se že oglaša v majhnem bavarskem mestu Amberg, kjer v tovarni Siemens Electronics Plant izdelujejo Simatic PLC-je, ki se uporabljajo za avtomatizacijo opreme v različnih industrijah, bodisi industriji avtomobilov, hrane ali pijače.

Povzeto po ZDNet

www.zdnet.com

Več o članku

WEB seminarji