Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Uspešno izveden dogodek Novosti SOLIDWORKS in SolidCAM

smlogo color

Podjetje Solid World d.o.o. je v četrtek, 27.10. na Gospodarskem razstavišču organiziralo tradicionalni dogodek SOLIDWORKS 2017, kjer so predstavili novosti v programskih rešitvah SOLIDWORKS in SolidCAM ter partnerskih rešitvah, ki delujejo v enotnem SolidWorks okolju.

Letošnja udeležba je bila izjemna, prišlo je več kot 100 udeležencev, od katerih je bilo več kot polovica strank, ostalo pa potencialni kupci in interesenti za omenjene programske rešitve.

Vse udeležene je nagovoril direktor podjetja, g. Jernej Lokovšek, ki je med drugim omenil tudi lanskoletne goste na dogodku - ekipo študentov in profesorjev Team Avalanche, ki so na tekmovanju Cybathlon 2016 v Zürichu, oktobra letos, zasedli odlično, 3. mesto. Ekipa je z uporabo SOLIDWORKSa razvila invalidski voziček, ki je zmožen prehoda čez stopnice.

Letošnji gost je bil g. Luka Žnidaršič iz podjetja LZ Design, ki s svojo ekipo z uporabo programskih rešitev SOLIDWORKS in SolidCAM razvija elektro pogonske sisteme FES za jadralna letala.

Sledila je predstavitev trendov v industriji. Svet, v katerem živimo postaja vse bolj prepleten. Tehnologije vse bolj zadovoljujejo potrebe ljudi, kupujemo in prodajamo globalno, globalne bariere dostopa do znanja padajo. Prihaja do vse večje prepletenosti tehnologij, informacij in ljudi. Postopki naročanja, razvoja, proizvodnje in dobave se digitalizirajo, upoštevati je potrebno mednarodne okoljske zaveze. Dislocirani razvoj in proizvodnja vedno bolj potekata sočasno, storitve prevzemajo večinski delež posla, težave se odpravljajo na daljavo. Izdelki postajajo vse bolj inovativni, vrhunsko oblikovani in udobni, modularni in konfigurabilni, lahki in iz novih materialov, energetsko učinkoviti, okolju prijazni in varni, avtomatizirani in vsebujejo elektroniko.

Kako se na to odzivajo proizvajalci izdelkov? Prodira zavedanje, da je ključ v inovacijah, vedno več je investicij v avtomatizacijo in informacijske rešitve, povečuje se težnja k doseganju globalnih kupcev. Uspešna podjetja dosegajo hiter razvoj in proizvodnjo izdelkov tudi z mreženjem in sodelovanjem preko različnih platform ter selitvijo proizvodnje na druge lokacije.

www.solidworld.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

WEB seminarji