Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Svet mehatronike

Industrija 5.0 je že na obzorju

logo

O industriji 5.0 se bo v naslednjih letih zelo veliko govorilo in pisalo, saj je to pot v uravnoteženo industrijo, ki upošteva tudi vlogo ljudi, uvajanje personalizirane proizvodnje po zahtevah kupcev, učinkovitost digitalizacije, zmanjšanju energetske potrošnje, racionalizaciji proizvodnih procesov in zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

Preberite več: Industrija 5.0 je že na obzorju

Zahtevna reciklaža v vaši proizvodnji? Lažje je kot si mislite

logoPrispevanje h krožni ekonomiji je vedno pomembnejše za podjetja po svetu. Družbena odgovornost podjetij, trajnost in recikliranje so močni izrazi, s katerimi se pogosto srečujete. Ampak ali lahko – kot predelovalec plastike – tu opravite svoje delo? Če da, kako? V tej objavi vam bomo na kratko razložili kaj pomeni 'krožna ekonomija' in kako lahko takoj začnete s proizvodnjo trajnosti z uporabo 'hišne' reciklaže.

Preberite več: Zahtevna reciklaža v vaši proizvodnji? Lažje je kot si mislite

Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov

logo

Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov s sklopom opreme za upravljanje energetskih sistemov skupaj s hibridnim sončnim sistemom, Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru.

Preberite več: Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov

Dijaki TŠC Maribor programirajo PLK v oddaljenem laboratoriju A015

logo


Oddaljen dostop do industrijskih krmilnikov v industrijskem okolju je eden izmed temeljev konkurenčnosti programerjev PLK na globalnem trgu. Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor v programu Tehnik mehatronike imajo v času izobraževanja na daljavo izjemno priložnost spoznati oddaljeni dostop do naprav, ki v dobi sodobnih komunikacijskih orodij pogojuje učinkovito delovanje v industriji.

Preberite več: Dijaki TŠC Maribor programirajo PLK v oddaljenem laboratoriju A015

MECANUM električni voziček MB-1/2020 Del: 1/2

logo

Prototipni razvojni model električnega vozička MECANUM MB-1/2020 je bil izdelan na osnovi naročila stranke za specifični namen. Osnovna ideja in cilj projekta je bila izdelava električnega vozička, ki ga bo mogoče krmiliti preko namensko razvite Bluetooth aplikacije.

Preberite več: MECANUM električni voziček MB-1/2020 Del: 1/2

WEB seminarji