Voda namesto zraka

Podjetje Rittal je razvilo hladilno napravo za hlajenje s tekočino (LCP) za industrijsko uporabo.

V zadnjih letih so se zahteve po zmogljivejših hladilnih sistemih zgolj še povečale in okrepile. Inženirji odgovorni za razvoj mehanskih komponent, vodno hlajenje ki se je na področju informacijskih tehnologij že uveljavilo, vidijo kot vse pomembnejšo rešitev tudi v industrijskih okoljih. Podjetje Rittal dopolnjuje svojo ponudbo rešitev hlajenja s toplotnim izmenjevalnikom zrak/voda tudi v industriji. Tehnologija LCP (hlajenja s tekočino), ki se je že dodobra uveljavila v strežniških ohišjih, je sedaj na voljo za uporabo tudi v industriji. Za hlajenje mehanskih komponent v industriji je na voljo LCP hladilna naprava z izhodno močjo 10 kW – po želji je razširljiva vse do 20 kW.

Zaradi vse bolj zgoščene namestitve električnih komponent, te vse bolj oddajajo toploto, zato so potrebne večje izhodne zmogljivosti hlajenja. Primer, ki potrjuje zgornjo navedbo, je velika rast potrebne hladilne moči, ki smo jo zabeležili na področju hladilnih sistemov in znaša 5 kW ali več v obdobju med letoma 2006 in 2010. Ker ima voda občutno večjo toplotno prevodnost od zraka in na manjšem prostoru omogoča učinkovitejše hlajenje, so se toplotni izmenjevalniki zrak/voda izkazali, kot zelo uspešni pri hlajenju elektro mehanskih komponent v industrijskem okolju.

Rittal prodaja stikalnih omar d.o.o.

Več o članku

Voda namesto zraka

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!