Voda namesto zraka

Podjetje Rittal je razvilo hladilno napravo za hlajenje s tekočino (LCP) za industrijsko uporabo.

V zadnjih letih so se zahteve po zmogljivejših hladilnih sistemih zgolj še povečale in okrepile. Inženirji odgovorni za razvoj mehanskih komponent, vodno hlajenje ki se je na področju informacijskih tehnologij že uveljavilo, vidijo kot vse pomembnejšo rešitev tudi v industrijskih okoljih. Podjetje Rittal dopolnjuje svojo ponudbo rešitev hlajenja s toplotnim izmenjevalnikom zrak/voda tudi v industriji. Tehnologija LCP (hlajenja s tekočino), ki se je že dodobra uveljavila v strežniških ohišjih, je sedaj na voljo za uporabo tudi v industriji. Za hlajenje mehanskih komponent v industriji je na voljo LCP hladilna naprava z izhodno močjo 10 kW – po želji je razširljiva vse do 20 kW.

Zaradi vse bolj zgoščene namestitve električnih komponent, te vse bolj oddajajo toploto, zato so potrebne večje izhodne zmogljivosti hlajenja. Primer, ki potrjuje zgornjo navedbo, je velika rast potrebne hladilne moči, ki smo jo zabeležili na področju hladilnih sistemov in znaša 5 kW ali več v obdobju med letoma 2006 in 2010. Ker ima voda občutno večjo toplotno prevodnost od zraka in na manjšem prostoru omogoča učinkovitejše hlajenje, so se toplotni izmenjevalniki zrak/voda izkazali, kot zelo uspešni pri hlajenju elektro mehanskih komponent v industrijskem okolju.

Rittal prodaja stikalnih omar d.o.o.

Več o članku

Voda namesto zraka

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!