Voda namesto zraka

Podjetje Rittal je razvilo hladilno napravo za hlajenje s tekočino (LCP) za industrijsko uporabo.

V zadnjih letih so se zahteve po zmogljivejših hladilnih sistemih zgolj še povečale in okrepile. Inženirji odgovorni za razvoj mehanskih komponent, vodno hlajenje ki se je na področju informacijskih tehnologij že uveljavilo, vidijo kot vse pomembnejšo rešitev tudi v industrijskih okoljih. Podjetje Rittal dopolnjuje svojo ponudbo rešitev hlajenja s toplotnim izmenjevalnikom zrak/voda tudi v industriji. Tehnologija LCP (hlajenja s tekočino), ki se je že dodobra uveljavila v strežniških ohišjih, je sedaj na voljo za uporabo tudi v industriji. Za hlajenje mehanskih komponent v industriji je na voljo LCP hladilna naprava z izhodno močjo 10 kW – po želji je razširljiva vse do 20 kW.

Zaradi vse bolj zgoščene namestitve električnih komponent, te vse bolj oddajajo toploto, zato so potrebne večje izhodne zmogljivosti hlajenja. Primer, ki potrjuje zgornjo navedbo, je velika rast potrebne hladilne moči, ki smo jo zabeležili na področju hladilnih sistemov in znaša 5 kW ali več v obdobju med letoma 2006 in 2010. Ker ima voda občutno večjo toplotno prevodnost od zraka in na manjšem prostoru omogoča učinkovitejše hlajenje, so se toplotni izmenjevalniki zrak/voda izkazali, kot zelo uspešni pri hlajenju elektro mehanskih komponent v industrijskem okolju.

Rittal prodaja stikalnih omar d.o.o.

Več o članku

Voda namesto zraka

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!