Voda namesto zraka

Podjetje Rittal je razvilo hladilno napravo za hlajenje s tekočino (LCP) za industrijsko uporabo.

V zadnjih letih so se zahteve po zmogljivejših hladilnih sistemih zgolj še povečale in okrepile. Inženirji odgovorni za razvoj mehanskih komponent, vodno hlajenje ki se je na področju informacijskih tehnologij že uveljavilo, vidijo kot vse pomembnejšo rešitev tudi v industrijskih okoljih. Podjetje Rittal dopolnjuje svojo ponudbo rešitev hlajenja s toplotnim izmenjevalnikom zrak/voda tudi v industriji. Tehnologija LCP (hlajenja s tekočino), ki se je že dodobra uveljavila v strežniških ohišjih, je sedaj na voljo za uporabo tudi v industriji. Za hlajenje mehanskih komponent v industriji je na voljo LCP hladilna naprava z izhodno močjo 10 kW – po želji je razširljiva vse do 20 kW.

Zaradi vse bolj zgoščene namestitve električnih komponent, te vse bolj oddajajo toploto, zato so potrebne večje izhodne zmogljivosti hlajenja. Primer, ki potrjuje zgornjo navedbo, je velika rast potrebne hladilne moči, ki smo jo zabeležili na področju hladilnih sistemov in znaša 5 kW ali več v obdobju med letoma 2006 in 2010. Ker ima voda občutno večjo toplotno prevodnost od zraka in na manjšem prostoru omogoča učinkovitejše hlajenje, so se toplotni izmenjevalniki zrak/voda izkazali, kot zelo uspešni pri hlajenju elektro mehanskih komponent v industrijskem okolju.

Rittal prodaja stikalnih omar d.o.o.

Več o članku

Voda namesto zraka

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!