Spoznajte vojsko robotov podjetja Google

Podjetje Google ne zna nehati kupovati podjetij za robotiko. V zadnjih dveh mesecih je imelo v imenu besedo »robotika« kar osem od 12 podjetij, ki jih je kupil ta gigant na področju spletnega iskanja. Predstavljamo vam celotno vojsko robotov, ki ji trenutno poveljujejo v podjetju Google.

Podjetje je med nakupovanjem povedalo, da svojim novim oddelkom za robotiko pušča, da nadaljujejo delo na obstoječih projektih, kar je pričakovano. To jim namreč gre zelo dobro od rok. Med drugim zmagujejo na tekmovanjih.

Robotska tehnologija bi gotovo pomagala pri samodejni vožnji avtomobilov, vendar širina nakupov kaže na večje cilje. Kot rečeno, ne vemo veliko. Vsa podjetja so zdaj del oddelka Google X, ki je že po definiciji strogo zaupen. Vseeno pa vemo, kaj počnejo nekatera od podjetij v družini Google, kar nam lahko ponudi kakšen namig.

Schaft Inc.

To so zvezdniki. Gre za japonsko ekipo, ki je začela z delom na Univerzi v Tokiu in ravnokar zmagala na Robotskem izzivu DARPA s svojim zvitim ter gibčnim 165-centimetrskim 95-kilogramskim dvonožnim robotom. Po nakupu s strani podjetja Google v začetku decembra 2013 se je modri stroj podjetja Schaft izkazal za najboljšega pri hoji po neravnem terenu, plezanju po lestvah, odstranjevanju ovir in povezovanju cevi, tako da je na koncu dobil osupljivih 27 od 32 možnih točk.

Podjetje je bilo prvotno ustanovljeno za gradnjo robotov za pomoč pri naravnih nesrečah po jedrski nesreči v Fukushimi leta 2011, od takrat pa je razširilo svojo dejavnost, deloma po zaslugi denarja vlade ZDA. Kdo ve, kako daleč bodo lahko prišli z vsem denarjem iz podjetja Google?

Industrial Perception, Inc

Industrial Perceptions, Inc. je podjetje za obdelavo slik, ki je nastalo iz podjetja za robotiko Willow Garage iz mesta Menlo Park. Pred nakupom s strani podjetja Google v decembru (dan po nakupu podjetja Schaft) se je podjetje IPI usmerilo v izgradnjo napredne tehnologije za robote za proizvodnjo in logistiko, ki uporabljajo strojni vid. To vključuje sposobnost zaznavanja in ločevanja različnih predmetov, na primer v tovarnah. Z lahkoto bi si predstavljali, kaj bi s takšnim podjetjem počelo podjetje, kot je Amazon, vendar trenutno še ni jasno, za kaj ga potrebuje podjetje Google.

www.gizmodo.com

Več o članku

Spoznajte vojsko robotov podjetja Google

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!