SIMATIC TIA PORTAL V13

SIEMENS na trg prinaša intuitivno, učinkovito in sodobno inženirsko orodje za programiranje nove inovativne SIMATIC opreme za industrijsko avtomatizacijo in SINAMICS pogonsko tehniko.

Želja in potreba po enotnem okolju za vse vrste nalog v industrijski avtomatizaciji je pred časom narekovala razvoj inovativnega ogrodja, znotraj katerega je reševanje nalog postalo skoraj »mačji kašelj«. Kratek poudarek dobrot, ki jih prinašajo paketi v TIA PORTAL V13 je strnjen v sledečih odstavkih.

STEP 7 V13

Podpora razširjenega nabora SIMATIC S7-1500 in S7-1200 krmilnikov. Poleg obstoječih »klasičnih« krmilnikov serije S7-300 in S7-400 so na voljo posodobljeni inovativni S7-1500 in S7-1200, vključno z varnostnimi krmilniki.

Ekipen inženiring s PLC-proxy funkcijo omogoča hkratno delo več inženirjev na istem projektu. Nadaljnji razvoj programskega urejevalnikov (LAD, FBD, STL, SCL in GRAPH), ki sedaj vključuje tudi 64-bitne podatkovne tipe WChar/WString. Upload HW konfiguracije in uporabniškega programa, vključno z aktualnimi vrednostmi za servisne namene. Samodejno iskanje posodobitev programske opreme na spletu – ni več potrebe po ročnem iskanju in nalaganju popravkov in dodatkov. Veliko ostalih manjših izboljšav optimizacij za učinkovit inženiring.

WINCC V13

Podpora razširjenega nabora SIMATIC krmilnikov, ki vključuje tudi nov koncept alarmov in diagnostike. Podpora 2. generacije Simatic Basic panelov, ki predstavljajo velik napredek na področju osnovnih aplikacij (širok zaslon, visoka resolucija, PN+PB vmesnik,…). Univerzalen koncept knjižnic s široko podporo izdelavi lastnih pogosto uporabljenih vmesnikov. Sistemsko podprto delo večjega števila inženirjev na enem projektu s popolno integracijo med vmesniki za delo s krmilniki, pogoni in HMI.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku

SIMATIC TIA PORTAL V13

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!