Regulacija diferenčne temperature v industriji omogoča velik prihranek

Izraz energijska učinkovitost je ključna beseda prihodnosti, vendar je njena tehnična uresničitev pogosto težko izvedljiva. Proizvodna podjetja imajo še vedno veliko slabo reguliranih procesov, v katerih se še skrivajo precejšnji prihranki energije.

Konfiguriranje nastavitev preko brezžične Bluetooth povezave


Samson na tem področju ponuja rešitev. Eden zadnjih projektov s strani proizvajalca merilne in regulacijske opreme je bila izvedba regulacije diferenčne temperature hladilnih valjev v proizvodnem procesu.

Podanih zahtev so se lotili z novim pristopom in posledično je nastal nov hibridni proizvod. Rešitev je kombinacija s sestavom ventila, električnega pogona z integriranim krmilnikom in vključeno vso senzoriko, ki je pokazala zelo dobre rezultate.

Potencialni prihranki podjetja

V podjetjih se pogosto uporabljajo pristopi za optimiziranje stroškov, ki se tičejo nabave materiala, skrajšanja proizvodnega časa in resursov. Medtem ko se nekateri še vedno osredotočajo na standardne pristope k optimiziranju, pa to ne pomeni, da je to tudi pravilna rešitev in da so vse možnosti proizvodnih sredstev vedno maksimalno izkoriščene. Zlasti v proizvodnji se vrši veliko temperaturnih procesov, ki pogosto niso regulirani in svojo funkcijo opravljajo neopazno v ozadju. Tukaj pa se pojavi vprašanje: Ali so vsi ti procesi dovolj učinkoviti?

V velikih primerih se vrši proces hlajenja oziroma ogrevanja. Pogosto so to aplikacije, v katerih so temperaturni procesi enostavno regulirani ali pa sploh niso regulirani. Pri natančnejšem pregledu se tu pojavijo možnosti za izboljšavo z uvedbo regulacije ali s povečanjem kakovosti nadzora in s tem prihranka proizvodnih sredstev/virov in njihovega transporta.

GIA-S d.o.o.

Industrijska cesta 5

1290 Grosuplje

Slovenija

Telefon: 01 7865 300

www.samson-slo.com

www.giaflex.com 

Več o članku

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!