Regulacija diferenčne temperature v industriji omogoča velik prihranek

Izraz energijska učinkovitost je ključna beseda prihodnosti, vendar je njena tehnična uresničitev pogosto težko izvedljiva. Proizvodna podjetja imajo še vedno veliko slabo reguliranih procesov, v katerih se še skrivajo precejšnji prihranki energije.

Konfiguriranje nastavitev preko brezžične Bluetooth povezave


Samson na tem področju ponuja rešitev. Eden zadnjih projektov s strani proizvajalca merilne in regulacijske opreme je bila izvedba regulacije diferenčne temperature hladilnih valjev v proizvodnem procesu.

Podanih zahtev so se lotili z novim pristopom in posledično je nastal nov hibridni proizvod. Rešitev je kombinacija s sestavom ventila, električnega pogona z integriranim krmilnikom in vključeno vso senzoriko, ki je pokazala zelo dobre rezultate.

Potencialni prihranki podjetja

V podjetjih se pogosto uporabljajo pristopi za optimiziranje stroškov, ki se tičejo nabave materiala, skrajšanja proizvodnega časa in resursov. Medtem ko se nekateri še vedno osredotočajo na standardne pristope k optimiziranju, pa to ne pomeni, da je to tudi pravilna rešitev in da so vse možnosti proizvodnih sredstev vedno maksimalno izkoriščene. Zlasti v proizvodnji se vrši veliko temperaturnih procesov, ki pogosto niso regulirani in svojo funkcijo opravljajo neopazno v ozadju. Tukaj pa se pojavi vprašanje: Ali so vsi ti procesi dovolj učinkoviti?

V velikih primerih se vrši proces hlajenja oziroma ogrevanja. Pogosto so to aplikacije, v katerih so temperaturni procesi enostavno regulirani ali pa sploh niso regulirani. Pri natančnejšem pregledu se tu pojavijo možnosti za izboljšavo z uvedbo regulacije ali s povečanjem kakovosti nadzora in s tem prihranka proizvodnih sredstev/virov in njihovega transporta.

GIA-S d.o.o.

Industrijska cesta 5

1290 Grosuplje

Slovenija

Telefon: 01 7865 300

www.samson-slo.com

www.giaflex.com 

Več o članku

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!