Enota za pripravo zraka, serija MS

Festo predstavlja modularno grajeno enoto za pripravo zraka serije MS, ki pomeni celovit koncept za vse zahteve priprave zraka – tako za enostavne standardne izvedbe, kot za uporabniško specifične zahteve z visokimi zahtevami kakovosti priprave zraka, z visoko energetsko učinkovitostjo, vključeno senzoriko, možnostjo individualnega konfiguriranja, enostavnega kombiniranja funkcionalnih modulov in pokrivanja celotnega uporabnega območja pretokov.

Serija MS vključuje funkcijske enote, kot so regulator tlaka, vklopno-izklopni ventil za počasni dvig tlaka in varnostno funkcijo, senzor za merjenje tlaka in toka, sušilnik, ostale senzorje ter naoljevalnik (slika 1). S temi moduli je mogoče najti ustrezno kombinacijo enote za pripravo zraka za zahtevane naloge, ki je popolnoma prilagojena uporabniku. Modularna gradnja omogoča poljubno povezovanje tudi različnih velikostnih razredov.

Serija enote za pripravo zraka MS se izdeluje v štirih velikostnih razredih, ki pokrivajo celotno območje možnih pretokov (slika 2).

Energetsko učinkovitost enote je mogoče doseči z inteligentnim kombiniranjem velikosti posameznih modulov. Doseči je mogoče optimalne pretoke z do 18 % manjšimi dimenzijami ter tudi stroškovno optimalne rešitve s prihranki tudi do 30 %.

Vklopno­-izklopni ventili za počasni dvig tlaka in hitro odzračitev – MS-SV-E – zagotavljajo zanesljivo in hitro odzračevanje naprav. Ventili imajo integrirano funkcijo dviganja tlaka. Veliki pretoki in odzračitvena učinkovitost se dosežejo tudi pri kompaktnih izvedbah. Je certificiran za raven kakovosti po DIN EN ISO 13849.

Serija MS vključuje vgrajeno senzoriko za tlak in tok s preglednim prikazovalnikom in varianto za vgradnjo ali samostojno enoto. Priključitev je enostavna z M8/M12 vtikačem.

Izbiranje modulov enote in prilagajanje sta, zahvaljujoč podpori programskega orodja, enostavna. Izbirati je mogoče vnaprej definirane enote ali kombinacije modulov po naročilu. Ta način izbire zagotavlja, da enote niso predimenzionirane. Za hitro konfiguriranje je na voljo konfigurator, s katerim se podatki za naročilo enostavno prevzamejo. Z vgrajenimi senzorji tlaka in toka serija MS zagotavlja najvišjo zanesljivost priprave zraka ter s tem razpoložljivost strojev in nadzor procesov. Odzračitev v sili je zanesljiva. Zmogljivost, ki jo zagotavlja serija MS ob najmanjši porabi vgrajenega prostora, se poplača. Vsi moduli so certificirani po UL in ATEX – 2GD.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!