MEAN WELL napajalniki serije DRA-40 in DRA-60

Novi industrijski zmogljivi napajalniki serije DRA-40 in DRA-60 za montažo na Din letev.

Veliko industrijskih elektronskih naprav je sestavljenih tako, da je celoten sistem v eni omari kot enota in da so ključne komponente pritrjene na DIN letev kar omogoča fleksibilnost upravljanja sistema. Pričakuje se, da bo na trgu vedno več povpraševanja po napajalnikih z možnostjo pritrditve na DIN letev. MEAN WELL je zato razvil 40W napajalnike serije DRA-40 in 60W napajalnike serije DRA-60.

Poleg standardnih funkcij ostalih Mean Well DIN napajalnikov, kot so nastavljanje izhodne napetosti in funkcij zaščite, imata seriji DRA-40 in DRA-60 še funkcijo nastavitve izhodnega toka. Ta funkcija omogoča uporabnikom, da lahko prilagodijo izhodni tok z signalom 1 ~ 10VDC, PWM ali s pomočjo upora in s tem omogoča veliko prilagodljivost pri načrtovanju sistema. Veliko aplikacijam z LED razsvetljavo lahko tako spremenimo jakost osvetlitve z nastavitvijo izhodnega toka.

Napajalnike serije DRA-40 in DRA-60 je mogoče namestiti na TS-35 / 7,5 ali TS-35/15 DIN letev. Vhodna izmenična napetost je v širokem razponu od 90 ~ 264VAC. Izhodna napetost je 12VDC ali 24VDC odvisno od modela. Seriji sta zasnovani brez vgrajenega ventilatorja. Napajalniki se hladijo le z naravno konvekcijo zraka v temperaturnem območju  -40°C do  +70°C.

Druge standardne funkcije vključujejo zaščito pred kratkim stikom, preobremenitvijo ter prenapetostjo in možnostjo nastavitve izhodne napetosti. Napajalniki serije DRA-40 in DRA-60 so certificirani z UL / CUL / TUV / CE/ CB varnostnimi predpisi in izpolnjujejo zahteve iz IEC60950-1 (LPS). Napajalniki serije DRA-40 in DRA-60 so primerni za napajanja različnih aplikacij kot so nadzorni sistemi z strojnim vidom, sistemov za gojenje rastlin z LED svetlobnim virom in ostale LED aplikacije.

LCR d.o.o.

www.lcr.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!