Varnostna stikala TLS-Z GD2

Rockwell Automation je na področju varnostnih stikal šel korak naprej in družini varnostnih stikal Guardmaster dodal model TLS-Z GD.

Ta naprava je kombinacija standardnega mehanskega varnostnega stikala in senzorja na osnovi RFID tehnologije. Gre za kodiran sistem sprejemnik-oddajnik, ki interni logiki daje dodatno informacijo o položaju vrat (odprta, zaprta). Torej bo v primeru poškodovane ključavnice ali  poskusa zlorabe senzor zaznal nevarno stanje in izklopil signal na varnostnem izhodu. Stikalo je seveda certificirano s strani hiše TÜV in po standardu EN/ISO 13849-1 zagotavlja nivo varnostne kategorije PLe (Performance Level e). Poleg dvokanalnega OSSD izhoda ima stikalo tudi dodaten diagnostični izhod. Naprava je lahko serijsko povezana z drugimi varnostnimi napravami kot so svetlobne zavese, tipke za zasilni izklop, itd.

Tip varnostnega stikala izberemo glede na potrebe aplikacije. V večini primerov je za odprtje varnostnih vrat oziroma za kontroliran dostop v neko nevarno delovno področje potreben dovod električne energije na tuljavo ključavnice – takrat bi izbrali tip ‚Power to release‘ – napajanje sprosti mehanizem za zaklepanje. So pa tudi situacije, kjer potrebujemo tip ‚Power to lock‘ – napetost drži mehanizem stikala zaklenjen. TLS-Z GD2 ima visoko stopnjo zaščite ohišja IP69K, ki ustreza zahtevam za živilsko in farmacevtsko industrijo (pranje z visokim pritiskom, uporaba čistil in kemikalij). Delovna temperatura je lahko od -10°C do +60°C.

http://www.ab.com/en/epub/catalogs/3377539/5866177/3377559/ 6388299/3378094/12025033/Introduction.html

 

TEHNA d.o.o.

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana

T: 01 280 17 50

www.tehna.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!