Varnostna stikala TLS-Z GD2

Rockwell Automation je na področju varnostnih stikal šel korak naprej in družini varnostnih stikal Guardmaster dodal model TLS-Z GD.

Ta naprava je kombinacija standardnega mehanskega varnostnega stikala in senzorja na osnovi RFID tehnologije. Gre za kodiran sistem sprejemnik-oddajnik, ki interni logiki daje dodatno informacijo o položaju vrat (odprta, zaprta). Torej bo v primeru poškodovane ključavnice ali  poskusa zlorabe senzor zaznal nevarno stanje in izklopil signal na varnostnem izhodu. Stikalo je seveda certificirano s strani hiše TÜV in po standardu EN/ISO 13849-1 zagotavlja nivo varnostne kategorije PLe (Performance Level e). Poleg dvokanalnega OSSD izhoda ima stikalo tudi dodaten diagnostični izhod. Naprava je lahko serijsko povezana z drugimi varnostnimi napravami kot so svetlobne zavese, tipke za zasilni izklop, itd.

Tip varnostnega stikala izberemo glede na potrebe aplikacije. V večini primerov je za odprtje varnostnih vrat oziroma za kontroliran dostop v neko nevarno delovno področje potreben dovod električne energije na tuljavo ključavnice – takrat bi izbrali tip ‚Power to release‘ – napajanje sprosti mehanizem za zaklepanje. So pa tudi situacije, kjer potrebujemo tip ‚Power to lock‘ – napetost drži mehanizem stikala zaklenjen. TLS-Z GD2 ima visoko stopnjo zaščite ohišja IP69K, ki ustreza zahtevam za živilsko in farmacevtsko industrijo (pranje z visokim pritiskom, uporaba čistil in kemikalij). Delovna temperatura je lahko od -10°C do +60°C.

http://www.ab.com/en/epub/catalogs/3377539/5866177/3377559/ 6388299/3378094/12025033/Introduction.html

 

TEHNA d.o.o.

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana

T: 01 280 17 50

www.tehna.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!