Varnostna stikala TLS-Z GD2

Rockwell Automation je na področju varnostnih stikal šel korak naprej in družini varnostnih stikal Guardmaster dodal model TLS-Z GD.

Ta naprava je kombinacija standardnega mehanskega varnostnega stikala in senzorja na osnovi RFID tehnologije. Gre za kodiran sistem sprejemnik-oddajnik, ki interni logiki daje dodatno informacijo o položaju vrat (odprta, zaprta). Torej bo v primeru poškodovane ključavnice ali  poskusa zlorabe senzor zaznal nevarno stanje in izklopil signal na varnostnem izhodu. Stikalo je seveda certificirano s strani hiše TÜV in po standardu EN/ISO 13849-1 zagotavlja nivo varnostne kategorije PLe (Performance Level e). Poleg dvokanalnega OSSD izhoda ima stikalo tudi dodaten diagnostični izhod. Naprava je lahko serijsko povezana z drugimi varnostnimi napravami kot so svetlobne zavese, tipke za zasilni izklop, itd.

Tip varnostnega stikala izberemo glede na potrebe aplikacije. V večini primerov je za odprtje varnostnih vrat oziroma za kontroliran dostop v neko nevarno delovno področje potreben dovod električne energije na tuljavo ključavnice – takrat bi izbrali tip ‚Power to release‘ – napajanje sprosti mehanizem za zaklepanje. So pa tudi situacije, kjer potrebujemo tip ‚Power to lock‘ – napetost drži mehanizem stikala zaklenjen. TLS-Z GD2 ima visoko stopnjo zaščite ohišja IP69K, ki ustreza zahtevam za živilsko in farmacevtsko industrijo (pranje z visokim pritiskom, uporaba čistil in kemikalij). Delovna temperatura je lahko od -10°C do +60°C.

http://www.ab.com/en/epub/catalogs/3377539/5866177/3377559/ 6388299/3378094/12025033/Introduction.html

 

TEHNA d.o.o.

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana

T: 01 280 17 50

www.tehna.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!