Omron Sysmac NX: varnostna tehnika v avtomatizaciji

Z nadzornimi vhodno-izhodnimi varnostnimi moduli serije NX ter v kombinaciji s krmilniki strojev Sysmac NJ (PLK + Motion + Vision v enem) je OMRON postavil nov mejnik in odločilen korak k popolni integraciji varnostne tehnike v sisteme avtomatizacije.

 

Poleg že integrirane logike, nadzora gibanja in sistema strojnega vida ter komunikacijske povezljivosti preko Ethercat omrežja, je v enovito programsko orodje Sysmac Studio integrirana še varnostna tehnika.

Varnostni krmilnik NX in oddaljene varnostne vhodno-izhodne enote se lahko dodajo v EtherCAT omrežje izredno preprosto preko uporabniškega vmesnika znotraj programske opreme Sysmac Studio.

Zelo preprosto je sistemsko oblikovanje, postavitev in nadzor aplikacije. Osredotočamo se na izboljšanje učinkovitosti in varnosti stroja, hkrati pa prihranimo čas pri konfiguraciji sistema.

Integrirana varnost v osnovni platformi Sysmac je na najvišjem nivoju varnostnih standardov in je v skladu s SIL3 ISO-13849-1, IEC61508 ter programskim standardom IEC 61131-3. Na voljo so tudi namenski funkcijski bloki za izdelavo naprednih varnostnih funkcij.

Kombinacija integriranega sistema varnosti in komponent varnostne tehnike, ki jih ponujamo z Omronom, strojegraditeljem poenostavlja delo, saj ponujamo celovite rešitve tako na področju dobave komponent, kot pri zasnovi in realizaciji celovitih projektov.

Miel Elektronika d.o.o.

Več informacij: MIEL d.o.o.

www.miel.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!