Omron Sysmac NX: varnostna tehnika v avtomatizaciji

Z nadzornimi vhodno-izhodnimi varnostnimi moduli serije NX ter v kombinaciji s krmilniki strojev Sysmac NJ (PLK + Motion + Vision v enem) je OMRON postavil nov mejnik in odločilen korak k popolni integraciji varnostne tehnike v sisteme avtomatizacije.

 

Poleg že integrirane logike, nadzora gibanja in sistema strojnega vida ter komunikacijske povezljivosti preko Ethercat omrežja, je v enovito programsko orodje Sysmac Studio integrirana še varnostna tehnika.

Varnostni krmilnik NX in oddaljene varnostne vhodno-izhodne enote se lahko dodajo v EtherCAT omrežje izredno preprosto preko uporabniškega vmesnika znotraj programske opreme Sysmac Studio.

Zelo preprosto je sistemsko oblikovanje, postavitev in nadzor aplikacije. Osredotočamo se na izboljšanje učinkovitosti in varnosti stroja, hkrati pa prihranimo čas pri konfiguraciji sistema.

Integrirana varnost v osnovni platformi Sysmac je na najvišjem nivoju varnostnih standardov in je v skladu s SIL3 ISO-13849-1, IEC61508 ter programskim standardom IEC 61131-3. Na voljo so tudi namenski funkcijski bloki za izdelavo naprednih varnostnih funkcij.

Kombinacija integriranega sistema varnosti in komponent varnostne tehnike, ki jih ponujamo z Omronom, strojegraditeljem poenostavlja delo, saj ponujamo celovite rešitve tako na področju dobave komponent, kot pri zasnovi in realizaciji celovitih projektov.

Miel Elektronika d.o.o.

Več informacij: MIEL d.o.o.

www.miel.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!