Omron Sysmac NX: varnostna tehnika v avtomatizaciji

Z nadzornimi vhodno-izhodnimi varnostnimi moduli serije NX ter v kombinaciji s krmilniki strojev Sysmac NJ (PLK + Motion + Vision v enem) je OMRON postavil nov mejnik in odločilen korak k popolni integraciji varnostne tehnike v sisteme avtomatizacije.

 

Poleg že integrirane logike, nadzora gibanja in sistema strojnega vida ter komunikacijske povezljivosti preko Ethercat omrežja, je v enovito programsko orodje Sysmac Studio integrirana še varnostna tehnika.

Varnostni krmilnik NX in oddaljene varnostne vhodno-izhodne enote se lahko dodajo v EtherCAT omrežje izredno preprosto preko uporabniškega vmesnika znotraj programske opreme Sysmac Studio.

Zelo preprosto je sistemsko oblikovanje, postavitev in nadzor aplikacije. Osredotočamo se na izboljšanje učinkovitosti in varnosti stroja, hkrati pa prihranimo čas pri konfiguraciji sistema.

Integrirana varnost v osnovni platformi Sysmac je na najvišjem nivoju varnostnih standardov in je v skladu s SIL3 ISO-13849-1, IEC61508 ter programskim standardom IEC 61131-3. Na voljo so tudi namenski funkcijski bloki za izdelavo naprednih varnostnih funkcij.

Kombinacija integriranega sistema varnosti in komponent varnostne tehnike, ki jih ponujamo z Omronom, strojegraditeljem poenostavlja delo, saj ponujamo celovite rešitve tako na področju dobave komponent, kot pri zasnovi in realizaciji celovitih projektov.

Miel Elektronika d.o.o.

Več informacij: MIEL d.o.o.

www.miel.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!