Čas je za SAMBO!

Proizvajalci strojev in sistemski integratorji pri razvoju naprav s krmilniki zaradi omejenih sredstev pogosto izberejo enostavne tekstovne zaslone. Za take situacije je Unitronics razvil specifično serijo krmilnikov poimenovano Samba™.

Samba™ je krmilnik majhnih dimenzij po principu »vse v enem«. Odlični 3,5” QVGA barvni 16 bitni zaslon na dotik omogoča vnos in prikaz podatkov, vključno z grafi in alarmnimi zasloni. Samba podpira 24 uporabniških zaslonov ter do 40 grafičnih simbolov na aplikacijo. Vgrajeni procesor omogoča nabor funkcij vključno z dvema samonastavljivima PID regulatorjema, urniki z uro realnega časa, zajem podatkov receptov, itd. Interni pomnilnik omogoča 0,5MB za aplikacijo ter dodatno 512K za znake in 0,5 MB za grafiko. Na krmilnik je možno priključiti digitalne in analogne signale ter hitre števce (enkoderje).

Ploščati prednji zaslon z zaščito IP66/IP65/NEMA4X predstavlja idealno izbiro za uporabo v prehrambeni in farmacevtski industriji, kjerkoli je potreba po odpornosti na vlago/pršenje.

Krmilnik vsebuje vgrajena RS232 vrata. Po želji lahko dodamo serijski RS485, Ethernet ali CAN vmesnik. Samba podpira GPRS/GSM, e-pošto, SMS kot tudi industrijski TCP/IP protokol, MODBUS, DF1 slave, CANOpen, J1939 in še več – lahko ga prilagodimo na katerikoli odprti protokol.

Brezplačni programski paket Visilogic za programiranje Sambe nudi v enem paketu nabor funkcij za konfiguracijo strojne opreme in komunikacij, programiranje krmilnika v lestvičnih diagramih kot tudi za kreiranje grafike in upravljanje z zaslonom. V ta namen imamo na voljo knjižnico simbolov. Na voljo je tudi programski paket za daljinski dostop in za izvoz podatkov. Unitronics nudi brezplačno tehnično podporo in aktivni uporabniški forum.

Samba nudi vso funkcionalnost, ki je potrebna za manjše aplikacije, optimira prostorske zahteve in ožičenje brez dodatnih zahtev za povezavo zaslon-krmilnik ter s tem omogoči izvrstno razmerje cena/zmogljivost. Več informacij dobite pri podjetju Tipteh d.o.o.

Tipteh d.o.o.

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.tipteh.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!