Novi visoko hitrostni »pick-and-place« robot serije RH-1FHR5515

Z novim robotom Mitsubishi Electric dopolnjuje F serijo SCARA robotov. Mitsubishi z omenjenim modelom ponuja hitrega robota, idealnega za rokovanje z manjšimi (sestavnimi) deli.

Novi robot je dizajniran predvsem za najbolj aktualne trge avtomatizacije, tj. industrije farmacije, kozmetike, znanosti, ter pakirne in prehrambene branže.

Omenjeni robot se odlikuje z nosilnostjo do 3 kilogramov in ima lastnosti vseh standardnih F SCARA robotov-notranje ožičenje in interni odvod/dovod zraka, ki omogočata neovirano delovanje robota in ostalih naprav v okolici.

Visoko hitrostni »pick-and-place« robot je posodobljena različica z večjo zmogljivostjo motorjev in lažjimi rokami robota.

Glavne lastnosti RH-FHR15515:

  • 4-osni robot.
  • Maksimalni doseg 550 mm.
  • Stenska, talna ali stropna montaža.
  • Dolžina cikla 0,28 sekunde.

Stranska oprema in napeljava je lahko vgrajena pod robotom, kar omogoča prihranek prostora in nemoteno delovanje ostalih naprav v okolici. Vakumski ventil je lahko vgrajen v robotsko roko. Raven IP zaščite od IP20 do IP65/za zahtevnejše higienske standarde je mogoče dodati zaščitno manšeto na J4 os. Izboljšani algoritem za visoko-hitrostno sledenje  omogoča hitro sledenje in visoko preciznost ob 150 prijemih na minuto.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!