Novi visoko hitrostni »pick-and-place« robot serije RH-1FHR5515

Z novim robotom Mitsubishi Electric dopolnjuje F serijo SCARA robotov. Mitsubishi z omenjenim modelom ponuja hitrega robota, idealnega za rokovanje z manjšimi (sestavnimi) deli.

Novi robot je dizajniran predvsem za najbolj aktualne trge avtomatizacije, tj. industrije farmacije, kozmetike, znanosti, ter pakirne in prehrambene branže.

Omenjeni robot se odlikuje z nosilnostjo do 3 kilogramov in ima lastnosti vseh standardnih F SCARA robotov-notranje ožičenje in interni odvod/dovod zraka, ki omogočata neovirano delovanje robota in ostalih naprav v okolici.

Visoko hitrostni »pick-and-place« robot je posodobljena različica z večjo zmogljivostjo motorjev in lažjimi rokami robota.

Glavne lastnosti RH-FHR15515:

  • 4-osni robot.
  • Maksimalni doseg 550 mm.
  • Stenska, talna ali stropna montaža.
  • Dolžina cikla 0,28 sekunde.

Stranska oprema in napeljava je lahko vgrajena pod robotom, kar omogoča prihranek prostora in nemoteno delovanje ostalih naprav v okolici. Vakumski ventil je lahko vgrajen v robotsko roko. Raven IP zaščite od IP20 do IP65/za zahtevnejše higienske standarde je mogoče dodati zaščitno manšeto na J4 os. Izboljšani algoritem za visoko-hitrostno sledenje  omogoča hitro sledenje in visoko preciznost ob 150 prijemih na minuto.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!