Novi visoko hitrostni »pick-and-place« robot serije RH-1FHR5515

Z novim robotom Mitsubishi Electric dopolnjuje F serijo SCARA robotov. Mitsubishi z omenjenim modelom ponuja hitrega robota, idealnega za rokovanje z manjšimi (sestavnimi) deli.

Novi robot je dizajniran predvsem za najbolj aktualne trge avtomatizacije, tj. industrije farmacije, kozmetike, znanosti, ter pakirne in prehrambene branže.

Omenjeni robot se odlikuje z nosilnostjo do 3 kilogramov in ima lastnosti vseh standardnih F SCARA robotov-notranje ožičenje in interni odvod/dovod zraka, ki omogočata neovirano delovanje robota in ostalih naprav v okolici.

Visoko hitrostni »pick-and-place« robot je posodobljena različica z večjo zmogljivostjo motorjev in lažjimi rokami robota.

Glavne lastnosti RH-FHR15515:

  • 4-osni robot.
  • Maksimalni doseg 550 mm.
  • Stenska, talna ali stropna montaža.
  • Dolžina cikla 0,28 sekunde.

Stranska oprema in napeljava je lahko vgrajena pod robotom, kar omogoča prihranek prostora in nemoteno delovanje ostalih naprav v okolici. Vakumski ventil je lahko vgrajen v robotsko roko. Raven IP zaščite od IP20 do IP65/za zahtevnejše higienske standarde je mogoče dodati zaščitno manšeto na J4 os. Izboljšani algoritem za visoko-hitrostno sledenje  omogoča hitro sledenje in visoko preciznost ob 150 prijemih na minuto.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!