Novi visoko hitrostni »pick-and-place« robot serije RH-1FHR5515

Z novim robotom Mitsubishi Electric dopolnjuje F serijo SCARA robotov. Mitsubishi z omenjenim modelom ponuja hitrega robota, idealnega za rokovanje z manjšimi (sestavnimi) deli.

Novi robot je dizajniran predvsem za najbolj aktualne trge avtomatizacije, tj. industrije farmacije, kozmetike, znanosti, ter pakirne in prehrambene branže.

Omenjeni robot se odlikuje z nosilnostjo do 3 kilogramov in ima lastnosti vseh standardnih F SCARA robotov-notranje ožičenje in interni odvod/dovod zraka, ki omogočata neovirano delovanje robota in ostalih naprav v okolici.

Visoko hitrostni »pick-and-place« robot je posodobljena različica z večjo zmogljivostjo motorjev in lažjimi rokami robota.

Glavne lastnosti RH-FHR15515:

  • 4-osni robot.
  • Maksimalni doseg 550 mm.
  • Stenska, talna ali stropna montaža.
  • Dolžina cikla 0,28 sekunde.

Stranska oprema in napeljava je lahko vgrajena pod robotom, kar omogoča prihranek prostora in nemoteno delovanje ostalih naprav v okolici. Vakumski ventil je lahko vgrajen v robotsko roko. Raven IP zaščite od IP20 do IP65/za zahtevnejše higienske standarde je mogoče dodati zaščitno manšeto na J4 os. Izboljšani algoritem za visoko-hitrostno sledenje  omogoča hitro sledenje in visoko preciznost ob 150 prijemih na minuto.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!