CX8093: Novi ugnezdeni računalnik/krmilnik za PROFINET

Podjetje Beckhoff ponuja širok nabor ugnezdenih (embedded) PC krmilnikov, med katerimi je tudi nov 32-bitni krmilnik/računalnik CX8093 iz serije CX8000.

 

Podobno kot njegov sorodnik CX8030 ima tudi CX8093 vgrajen 400 MHz 32-bitni ARM procesor in 64 MB RAM pomnilnika. Nameščen ima operacijski sistem Microsoft Windows CE, prednameščeno pa ima okolje TwinCAT PLC ‚runtime‘, ki omogoča PLC funkcionalnost. Podatki se shranjujejo na microSD kartico, podprte so različne velikosti (od 512 MB do 4 GB), odvisno od zahtev aplikacije ter količine podatkov. Deluje v temperaturnem območju od 0 do +55°C, nizka poraba pa omogoča hlajenje brez ventilatorja.

Poleg Ethernet priključka, ki se uporablja za programiranje naprave, ima CX8093 vgrajen PROFINET RT device vmesnik z dvema RJ45 priključkoma (kot stikalo). DIP stikala omogočajo enostavno nastavitev PROFINET IP naslova ali imena. CX8093 ponuja tudi možnost aktiviranja dodatne virtualne PROFINET naprave, kar omogoča dvojno količino prenesenih podatkov ali komunikacijo z še enim dodatnim PROFINET krmilnikom. Vhodno-izhodni del krmilnika avtomatsko prepozna priključene module, ki so lahko s K-Bus ali E-bus (EtherCAT) vodilom (mešano ne).

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!