CX8093: Novi ugnezdeni računalnik/krmilnik za PROFINET

Podjetje Beckhoff ponuja širok nabor ugnezdenih (embedded) PC krmilnikov, med katerimi je tudi nov 32-bitni krmilnik/računalnik CX8093 iz serije CX8000.

 

Podobno kot njegov sorodnik CX8030 ima tudi CX8093 vgrajen 400 MHz 32-bitni ARM procesor in 64 MB RAM pomnilnika. Nameščen ima operacijski sistem Microsoft Windows CE, prednameščeno pa ima okolje TwinCAT PLC ‚runtime‘, ki omogoča PLC funkcionalnost. Podatki se shranjujejo na microSD kartico, podprte so različne velikosti (od 512 MB do 4 GB), odvisno od zahtev aplikacije ter količine podatkov. Deluje v temperaturnem območju od 0 do +55°C, nizka poraba pa omogoča hlajenje brez ventilatorja.

Poleg Ethernet priključka, ki se uporablja za programiranje naprave, ima CX8093 vgrajen PROFINET RT device vmesnik z dvema RJ45 priključkoma (kot stikalo). DIP stikala omogočajo enostavno nastavitev PROFINET IP naslova ali imena. CX8093 ponuja tudi možnost aktiviranja dodatne virtualne PROFINET naprave, kar omogoča dvojno količino prenesenih podatkov ali komunikacijo z še enim dodatnim PROFINET krmilnikom. Vhodno-izhodni del krmilnika avtomatsko prepozna priključene module, ki so lahko s K-Bus ali E-bus (EtherCAT) vodilom (mešano ne).

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!