“Ledene kepice” in majhni pretvorniki z zavidljivimi sposobnostmi

Mitsubishi Electric frekvenčni pretvorniki s funkcijo preprečevanja zastoja delovanja izboljšujejo učinkovitost in zmogljivost v klasični proizvodnji sladoleda.

Proces proizvodnje sladoleda pod nobenimi pogoji ne sme biti zaustavljen, kar narekuje vrhunsko kvaliteto vgrajenih komponent. V primeru izpada procesa in njegove zaustavitve bi se mešanje in zamrznitev sestavin prekinila – kar pomeni tudi nadaljnjo neuporabnost mlečnih sestavin. Dodatki in sestavine – mleko, sladila in arome, poleg tega pa tudi voda in električna energija bi bili zapravljeni. V tem članku bomo predstavili rešitev proizvajalca Kälte-Rudi – enega izmed tržnih vodij v segmentu strojev za proizvodnjo sladoleda in mlečnih izdelkov, ki v svoje naprave vgrajuje tudi Mitsubishijeve komponente. V preizkusno verzijo so vgradili Mitsubishijev FR-E700 pretvornik, ki se je izkazal kot dobra rešitev, a ne le zaradi vgrajene funkcije preprečevanja izpada in zastoja. V nadaljevanju je proizvajalec Kälte-Rudi komponente Mitsubishi Electrica celo vzpostavil kot standard v svoji strojegradnji.

Visoka pogonska zmogljivost

Podjetje Kälte-Rudi je bilo ustanovljeno pred pol stoletja in ima v svojem prodajnem programu najrazličnejše naprave – stroje za pripravo sladoleda, raznih krem, pasterizerje; skratke naprave za vse vrste prodajaln najrazličnejših sladic, peciv, sladoledov, itd. Srednje veliko podjetje svoje izdelke ponosno trži pod oznako “Made in Germany”.

Diagonal-Freezer® je naprava za pripravo sladoleda s patentirano zasnovanim diagonalno vgrajenim proizvodnim cilindrom, ter agitatorjem-mešalnimi palicami, ki omogočajo mešanje. Tako zasnovana naprava omogoča pripravo kremastega sladoleda z optimalno gostoto, stabilnostjo hranjenja, ter rokom uporabnosti s kar najmanj odvečne vode in brez rekristaliziranja. Naprava Diagonal Freezer ima zmožnost pridelave od 4 do 16 litrov mešanice sladoleda v proizvodnem ciklu glede na tip naprave. Pridelavni proces se prične s pasteriziranjem dodatkov in sestavin. Za večino odjemalcev je najbolj važno, da imajo na voljo napravo, ki omogoča mešanje in pripravo poljubnih okusov sladoleda. Po pripravi je tekoča mešanica vstavljena v stroj, kjer se med procesom meša z zrakom, da pridobi kremasto obstojnost in več volumna. Večje naprave s štiri cilindrskimi kompresorji so zmožne iz 16 litrov mešanice proizvesti od 20 do 25 litrov pripravljenega sladoleda.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!