“Ledene kepice” in majhni pretvorniki z zavidljivimi sposobnostmi

Mitsubishi Electric frekvenčni pretvorniki s funkcijo preprečevanja zastoja delovanja izboljšujejo učinkovitost in zmogljivost v klasični proizvodnji sladoleda.

Proces proizvodnje sladoleda pod nobenimi pogoji ne sme biti zaustavljen, kar narekuje vrhunsko kvaliteto vgrajenih komponent. V primeru izpada procesa in njegove zaustavitve bi se mešanje in zamrznitev sestavin prekinila – kar pomeni tudi nadaljnjo neuporabnost mlečnih sestavin. Dodatki in sestavine – mleko, sladila in arome, poleg tega pa tudi voda in električna energija bi bili zapravljeni. V tem članku bomo predstavili rešitev proizvajalca Kälte-Rudi – enega izmed tržnih vodij v segmentu strojev za proizvodnjo sladoleda in mlečnih izdelkov, ki v svoje naprave vgrajuje tudi Mitsubishijeve komponente. V preizkusno verzijo so vgradili Mitsubishijev FR-E700 pretvornik, ki se je izkazal kot dobra rešitev, a ne le zaradi vgrajene funkcije preprečevanja izpada in zastoja. V nadaljevanju je proizvajalec Kälte-Rudi komponente Mitsubishi Electrica celo vzpostavil kot standard v svoji strojegradnji.

Visoka pogonska zmogljivost

Podjetje Kälte-Rudi je bilo ustanovljeno pred pol stoletja in ima v svojem prodajnem programu najrazličnejše naprave – stroje za pripravo sladoleda, raznih krem, pasterizerje; skratke naprave za vse vrste prodajaln najrazličnejših sladic, peciv, sladoledov, itd. Srednje veliko podjetje svoje izdelke ponosno trži pod oznako “Made in Germany”.

Diagonal-Freezer® je naprava za pripravo sladoleda s patentirano zasnovanim diagonalno vgrajenim proizvodnim cilindrom, ter agitatorjem-mešalnimi palicami, ki omogočajo mešanje. Tako zasnovana naprava omogoča pripravo kremastega sladoleda z optimalno gostoto, stabilnostjo hranjenja, ter rokom uporabnosti s kar najmanj odvečne vode in brez rekristaliziranja. Naprava Diagonal Freezer ima zmožnost pridelave od 4 do 16 litrov mešanice sladoleda v proizvodnem ciklu glede na tip naprave. Pridelavni proces se prične s pasteriziranjem dodatkov in sestavin. Za večino odjemalcev je najbolj važno, da imajo na voljo napravo, ki omogoča mešanje in pripravo poljubnih okusov sladoleda. Po pripravi je tekoča mešanica vstavljena v stroj, kjer se med procesom meša z zrakom, da pridobi kremasto obstojnost in več volumna. Večje naprave s štiri cilindrskimi kompresorji so zmožne iz 16 litrov mešanice proizvesti od 20 do 25 litrov pripravljenega sladoleda.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!