“Ledene kepice” in majhni pretvorniki z zavidljivimi sposobnostmi

Mitsubishi Electric frekvenčni pretvorniki s funkcijo preprečevanja zastoja delovanja izboljšujejo učinkovitost in zmogljivost v klasični proizvodnji sladoleda.

Proces proizvodnje sladoleda pod nobenimi pogoji ne sme biti zaustavljen, kar narekuje vrhunsko kvaliteto vgrajenih komponent. V primeru izpada procesa in njegove zaustavitve bi se mešanje in zamrznitev sestavin prekinila – kar pomeni tudi nadaljnjo neuporabnost mlečnih sestavin. Dodatki in sestavine – mleko, sladila in arome, poleg tega pa tudi voda in električna energija bi bili zapravljeni. V tem članku bomo predstavili rešitev proizvajalca Kälte-Rudi – enega izmed tržnih vodij v segmentu strojev za proizvodnjo sladoleda in mlečnih izdelkov, ki v svoje naprave vgrajuje tudi Mitsubishijeve komponente. V preizkusno verzijo so vgradili Mitsubishijev FR-E700 pretvornik, ki se je izkazal kot dobra rešitev, a ne le zaradi vgrajene funkcije preprečevanja izpada in zastoja. V nadaljevanju je proizvajalec Kälte-Rudi komponente Mitsubishi Electrica celo vzpostavil kot standard v svoji strojegradnji.

Visoka pogonska zmogljivost

Podjetje Kälte-Rudi je bilo ustanovljeno pred pol stoletja in ima v svojem prodajnem programu najrazličnejše naprave – stroje za pripravo sladoleda, raznih krem, pasterizerje; skratke naprave za vse vrste prodajaln najrazličnejših sladic, peciv, sladoledov, itd. Srednje veliko podjetje svoje izdelke ponosno trži pod oznako “Made in Germany”.

Diagonal-Freezer® je naprava za pripravo sladoleda s patentirano zasnovanim diagonalno vgrajenim proizvodnim cilindrom, ter agitatorjem-mešalnimi palicami, ki omogočajo mešanje. Tako zasnovana naprava omogoča pripravo kremastega sladoleda z optimalno gostoto, stabilnostjo hranjenja, ter rokom uporabnosti s kar najmanj odvečne vode in brez rekristaliziranja. Naprava Diagonal Freezer ima zmožnost pridelave od 4 do 16 litrov mešanice sladoleda v proizvodnem ciklu glede na tip naprave. Pridelavni proces se prične s pasteriziranjem dodatkov in sestavin. Za večino odjemalcev je najbolj važno, da imajo na voljo napravo, ki omogoča mešanje in pripravo poljubnih okusov sladoleda. Po pripravi je tekoča mešanica vstavljena v stroj, kjer se med procesom meša z zrakom, da pridobi kremasto obstojnost in več volumna. Večje naprave s štiri cilindrskimi kompresorji so zmožne iz 16 litrov mešanice proizvesti od 20 do 25 litrov pripravljenega sladoleda.

www.inea-rbt.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!