Čista oblika standardnega valja DSBF

Gladke površine, veliki radiji, nobenih mest za nabiranje umazanije, vse to odlikuje valj DSBF podjetja Festo izdelanem po ISO 15552.

Valji DSBF so prav posebno  primerni za vgradnjo v naprave v prehrambni industriji in industriji pijač. Osnovna izvedba valjev pa  vključuje po FDA certificirano mazanje in tesneje.

Značilnosti valjev DSBF so:

  • korozijska obstojnost,
  • so prijazni za čiščenje,
  • prilagojeni uporabnikom,
  • imajo dolgo življenjsko dobo in so robustni,
  • imajo vgrajeno samonastavljivo pametno končno dušenje,
  • odlikujejo jih zanesljive senzorske rešitve.

Zahvaljujoč visoki kakovosti obdelave površin običajna čistilna sredstva ne poškodujejo valjev. Odvisno od zahtev je mogoče izbrati različne izvedbe tesnil. Tako tesnila za suho tesnjenje zanesljivo obdržijo svojo funkcijo tudi, če se je mazalno sredstvo zaradi pogostega pranja  izpralo.

Valji DSBF se enostavno in samodejno prilagajajo spremembam obremenitve in hitrosti.  Samonastavljivo dušenje – PPS prihrani čas pri vgradnji in nastavitvah ter poveča prilagodljivost proizvodnje. Razen tega je vijak za nastavitve PPS brez mest za nabiranje umazanije tako, da ni mest, ki bi bila izvor infekcij in je zato čiščenje hitrejše.

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!