Čista oblika standardnega valja DSBF

Gladke površine, veliki radiji, nobenih mest za nabiranje umazanije, vse to odlikuje valj DSBF podjetja Festo izdelanem po ISO 15552.

Valji DSBF so prav posebno  primerni za vgradnjo v naprave v prehrambni industriji in industriji pijač. Osnovna izvedba valjev pa  vključuje po FDA certificirano mazanje in tesneje.

Značilnosti valjev DSBF so:

  • korozijska obstojnost,
  • so prijazni za čiščenje,
  • prilagojeni uporabnikom,
  • imajo dolgo življenjsko dobo in so robustni,
  • imajo vgrajeno samonastavljivo pametno končno dušenje,
  • odlikujejo jih zanesljive senzorske rešitve.

Zahvaljujoč visoki kakovosti obdelave površin običajna čistilna sredstva ne poškodujejo valjev. Odvisno od zahtev je mogoče izbrati različne izvedbe tesnil. Tako tesnila za suho tesnjenje zanesljivo obdržijo svojo funkcijo tudi, če se je mazalno sredstvo zaradi pogostega pranja  izpralo.

Valji DSBF se enostavno in samodejno prilagajajo spremembam obremenitve in hitrosti.  Samonastavljivo dušenje – PPS prihrani čas pri vgradnji in nastavitvah ter poveča prilagodljivost proizvodnje. Razen tega je vijak za nastavitve PPS brez mest za nabiranje umazanije tako, da ni mest, ki bi bila izvor infekcij in je zato čiščenje hitrejše.

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!