Čista oblika standardnega valja DSBF

Gladke površine, veliki radiji, nobenih mest za nabiranje umazanije, vse to odlikuje valj DSBF podjetja Festo izdelanem po ISO 15552.

Valji DSBF so prav posebno  primerni za vgradnjo v naprave v prehrambni industriji in industriji pijač. Osnovna izvedba valjev pa  vključuje po FDA certificirano mazanje in tesneje.

Značilnosti valjev DSBF so:

  • korozijska obstojnost,
  • so prijazni za čiščenje,
  • prilagojeni uporabnikom,
  • imajo dolgo življenjsko dobo in so robustni,
  • imajo vgrajeno samonastavljivo pametno končno dušenje,
  • odlikujejo jih zanesljive senzorske rešitve.

Zahvaljujoč visoki kakovosti obdelave površin običajna čistilna sredstva ne poškodujejo valjev. Odvisno od zahtev je mogoče izbrati različne izvedbe tesnil. Tako tesnila za suho tesnjenje zanesljivo obdržijo svojo funkcijo tudi, če se je mazalno sredstvo zaradi pogostega pranja  izpralo.

Valji DSBF se enostavno in samodejno prilagajajo spremembam obremenitve in hitrosti.  Samonastavljivo dušenje – PPS prihrani čas pri vgradnji in nastavitvah ter poveča prilagodljivost proizvodnje. Razen tega je vijak za nastavitve PPS brez mest za nabiranje umazanije tako, da ni mest, ki bi bila izvor infekcij in je zato čiščenje hitrejše.

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!