Napajalniki serije DRC-40 in DRC-60

Novi Mean Well napajalniki za brezprekinitveno napajanje z montažo na din letev. Mean Well napajalnike v varnostnih sistemih uporabljajo vodilni svetovni proizvajalci varnostnih in nadzornih sistemov.

Proizvajalec je imel do sedaj v ponudbi napajalnike za brezprekinitveno napajanje serij AD, ADS, ADD in SCP v zaprtem ohišju ter PSC serijo, ki je brez ohišja.

Da bi izpolnili zahteve po montaži napajalnikov na DIN letev znotraj kontrolnih omar, je proizvajalec Mean Well razvil 40W in 60W napajalnike serije DRC-40 in DRC-60. Napajalniki serije DRC so namenjeni montaži na TS-35/7,5 ali TS-35/15 DIN letev. Poleg primarnega izhoda (CH1) imajo napajalniki tudi sekundarni izhod (CH2), ki je namenjen priklopu in polnjenju akumulatorja. V primeru izpada električnega omrežja napajalniki serij DRC-40 in DRC-60 zagotavljajo brezprekinitveno delovanje primarnega izhoda (CH1), v skladu s kapaciteto priključenega akumulatorja.

Vhodna napetost serij DRC-40 in DRC-60 je 90-264VAC, izhodna napetost pa 13,8VDC (A model) in 27,6VDC (B model). Napajalnikom lahko nastavimo izhodno napetost na primarnem izhodu (CH1). Seriji sta zasnovani brez vgrajenega ventilatorja in se hladita s prosto konvekcijo zraka. Temperatura okolice je lahko od -30 °C do +70 °C. Z vgrajeno aktivno PFC (power factor correction) funkcijo in moderno zasnovo vezij imajo napajalniki serije DRC do 88% izkoristek, odvisno od posameznega modela.

www.lcr.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!