Power Monitor

Nudi celovit nadzor nad porabo električne energije kompleksnih sistemov ali posameznih naprav. Meri in beleži  vse veličine s področja energije (parametre) hkrati.

Poraba energije mora biti  kar se da ekonomična. Pri tem Power Monitor pomaga z zajemom, prikazom, analizo in nadzorom porabljene energije. S tem hkrati omogoča znatne prihranke  pri stroških energije ter boljšo kakovost omrežja.

Nihanja parametrov omrežja – v povezavi s tveganji izpadov proizvodnih virov – ter naraščajoči  stroški nabave energije so dejavniki, ki posredno in neposredno vplivajo na konkurenčnost poslovnih subjektov. Za obvladovanje teh dejavnikov, moramo le te najprej ovrednotiti in v nadaljevanju vpeljati celovit sistem upravljanja z energijo. Ta ne le da omogoča beleženje, analizo in prikaz podatkov o gibanju parametrov omrežja, temveč nudi tudi osnovo za aktivno upravljanje in optimizacijo nabave in porabe energije.

Power Monitor meri in prikazuje električne tokove že od 1 mA naprej, torej beleži že minimalno porabo, npr. naprav v stanju pripravljenosti »stand-by«. Izmerjene vrednosti so z visoko absolutno točnostjo ergonomsko prikazane  na štirivrstičnem osvetljenem LCD zaslonu. Velike tipke omogočajo zanesljivo navigacijo po menijih naprave.

Ni dvoma, da je razpoložljiva sredstva in sisteme potrebno uporabljati čimbolj učinkovito. Eden od korakov v pravo smer je njihova vključitev v sistem upravljanja z energijo. Vodilo VDI 4602 povzema bistvo in navaja, »da je upravljanje z energijo v prihodnost usmerjeno, organizirano in sistemizirano usklajevanje nabave, pretvorbe, distribucije in porabe energije, vse to za zadostitev ekoloških in ekonomskih ciljev«.

www.elektrospoji.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!