Power Monitor

Nudi celovit nadzor nad porabo električne energije kompleksnih sistemov ali posameznih naprav. Meri in beleži  vse veličine s področja energije (parametre) hkrati.

Poraba energije mora biti  kar se da ekonomična. Pri tem Power Monitor pomaga z zajemom, prikazom, analizo in nadzorom porabljene energije. S tem hkrati omogoča znatne prihranke  pri stroških energije ter boljšo kakovost omrežja.

Nihanja parametrov omrežja – v povezavi s tveganji izpadov proizvodnih virov – ter naraščajoči  stroški nabave energije so dejavniki, ki posredno in neposredno vplivajo na konkurenčnost poslovnih subjektov. Za obvladovanje teh dejavnikov, moramo le te najprej ovrednotiti in v nadaljevanju vpeljati celovit sistem upravljanja z energijo. Ta ne le da omogoča beleženje, analizo in prikaz podatkov o gibanju parametrov omrežja, temveč nudi tudi osnovo za aktivno upravljanje in optimizacijo nabave in porabe energije.

Power Monitor meri in prikazuje električne tokove že od 1 mA naprej, torej beleži že minimalno porabo, npr. naprav v stanju pripravljenosti »stand-by«. Izmerjene vrednosti so z visoko absolutno točnostjo ergonomsko prikazane  na štirivrstičnem osvetljenem LCD zaslonu. Velike tipke omogočajo zanesljivo navigacijo po menijih naprave.

Ni dvoma, da je razpoložljiva sredstva in sisteme potrebno uporabljati čimbolj učinkovito. Eden od korakov v pravo smer je njihova vključitev v sistem upravljanja z energijo. Vodilo VDI 4602 povzema bistvo in navaja, »da je upravljanje z energijo v prihodnost usmerjeno, organizirano in sistemizirano usklajevanje nabave, pretvorbe, distribucije in porabe energije, vse to za zadostitev ekoloških in ekonomskih ciljev«.

www.elektrospoji.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!