Laserski varnostni skener omron OS23C

Omron je razširil ponudbo na področju varnostne tehnike z varnostnim laserskim skenerjem.

S svojim revolucionarnim dizajnom je med najmanjšimi varnostnimi laserskimi skenerji in omogoča enostavno montažo. OS32C zagotavlja varnost kategorije 3 (brez dodatnega varnostnega krmilnika) in je skladen z varnostnim standardom ISO 13849-1 PLD in SIL 2.

Fleksibilno in veliko zaznavno območje v kompaktni obliki

OS23C je trenutno najmanjši varnostni skener na svetu. Z dimenzijami 133 x 143 x 105 mm in težo 1,3 kg, ne potrebuje veliko prostora za montažo. Njegova poraba znaša 5 W. Kljub temu lahko pokriva območje 270°, z zaznavno razdaljo do 10m (Slika 1). Nastaviti je možno varnostno območje do 3 m in dve stopnji opozorilnega območja do 10 m.

Zaznavno območje skenerja je možno razdeliti na (do) 70 posameznih sektorjev in vsakemu posebej definirati varnostno območje ter dve opozorilni območji (Slika 2).

Aktivni prikazovalnik

Po obodu skenerja je nameščenih osem svetlobnih indikatorjev za lažjo določitev smeri iz katere je varnostno območje prekinjeno. Na sprednjem delu je nameščen LED vmesnik, preko katerega je razvidno delovanje in status skenerja, brez potrebe po priključitvi na osebni računalnik (Slika 3).

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!