Laserski varnostni skener omron OS23C

Omron je razširil ponudbo na področju varnostne tehnike z varnostnim laserskim skenerjem.

S svojim revolucionarnim dizajnom je med najmanjšimi varnostnimi laserskimi skenerji in omogoča enostavno montažo. OS32C zagotavlja varnost kategorije 3 (brez dodatnega varnostnega krmilnika) in je skladen z varnostnim standardom ISO 13849-1 PLD in SIL 2.

Fleksibilno in veliko zaznavno območje v kompaktni obliki

OS23C je trenutno najmanjši varnostni skener na svetu. Z dimenzijami 133 x 143 x 105 mm in težo 1,3 kg, ne potrebuje veliko prostora za montažo. Njegova poraba znaša 5 W. Kljub temu lahko pokriva območje 270°, z zaznavno razdaljo do 10m (Slika 1). Nastaviti je možno varnostno območje do 3 m in dve stopnji opozorilnega območja do 10 m.

Zaznavno območje skenerja je možno razdeliti na (do) 70 posameznih sektorjev in vsakemu posebej definirati varnostno območje ter dve opozorilni območji (Slika 2).

Aktivni prikazovalnik

Po obodu skenerja je nameščenih osem svetlobnih indikatorjev za lažjo določitev smeri iz katere je varnostno območje prekinjeno. Na sprednjem delu je nameščen LED vmesnik, preko katerega je razvidno delovanje in status skenerja, brez potrebe po priključitvi na osebni računalnik (Slika 3).

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!