Laserski varnostni skener omron OS23C

Omron je razširil ponudbo na področju varnostne tehnike z varnostnim laserskim skenerjem.

S svojim revolucionarnim dizajnom je med najmanjšimi varnostnimi laserskimi skenerji in omogoča enostavno montažo. OS32C zagotavlja varnost kategorije 3 (brez dodatnega varnostnega krmilnika) in je skladen z varnostnim standardom ISO 13849-1 PLD in SIL 2.

Fleksibilno in veliko zaznavno območje v kompaktni obliki

OS23C je trenutno najmanjši varnostni skener na svetu. Z dimenzijami 133 x 143 x 105 mm in težo 1,3 kg, ne potrebuje veliko prostora za montažo. Njegova poraba znaša 5 W. Kljub temu lahko pokriva območje 270°, z zaznavno razdaljo do 10m (Slika 1). Nastaviti je možno varnostno območje do 3 m in dve stopnji opozorilnega območja do 10 m.

Zaznavno območje skenerja je možno razdeliti na (do) 70 posameznih sektorjev in vsakemu posebej definirati varnostno območje ter dve opozorilni območji (Slika 2).

Aktivni prikazovalnik

Po obodu skenerja je nameščenih osem svetlobnih indikatorjev za lažjo določitev smeri iz katere je varnostno območje prekinjeno. Na sprednjem delu je nameščen LED vmesnik, preko katerega je razvidno delovanje in status skenerja, brez potrebe po priključitvi na osebni računalnik (Slika 3).

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!