Laserski varnostni skener omron OS23C

Omron je razširil ponudbo na področju varnostne tehnike z varnostnim laserskim skenerjem.

S svojim revolucionarnim dizajnom je med najmanjšimi varnostnimi laserskimi skenerji in omogoča enostavno montažo. OS32C zagotavlja varnost kategorije 3 (brez dodatnega varnostnega krmilnika) in je skladen z varnostnim standardom ISO 13849-1 PLD in SIL 2.

Fleksibilno in veliko zaznavno območje v kompaktni obliki

OS23C je trenutno najmanjši varnostni skener na svetu. Z dimenzijami 133 x 143 x 105 mm in težo 1,3 kg, ne potrebuje veliko prostora za montažo. Njegova poraba znaša 5 W. Kljub temu lahko pokriva območje 270°, z zaznavno razdaljo do 10m (Slika 1). Nastaviti je možno varnostno območje do 3 m in dve stopnji opozorilnega območja do 10 m.

Zaznavno območje skenerja je možno razdeliti na (do) 70 posameznih sektorjev in vsakemu posebej definirati varnostno območje ter dve opozorilni območji (Slika 2).

Aktivni prikazovalnik

Po obodu skenerja je nameščenih osem svetlobnih indikatorjev za lažjo določitev smeri iz katere je varnostno območje prekinjeno. Na sprednjem delu je nameščen LED vmesnik, preko katerega je razvidno delovanje in status skenerja, brez potrebe po priključitvi na osebni računalnik (Slika 3).

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!