Razširitev portfelja varnostnih krmilnikov SIMATIC

K poenostavitvi zagotavljanja varnosti avtomatiziranih strojev in naprav v industriji so nedvoumno prispevali varnostni krmilniki, ki omogočajo sočasno izvajanje standardnega in varnostnega uporabniškega programa.

Prav tako omogočajo priključitev standardnih, kot tudi varnostnih vhodnih in izhodnih signalnih modulov. Omogočena je souporaba enakih komunikacijskih vmesnikov in protokolov za varnostno in standardno komunikacijo s preostalimi komponentami avtomatiziranega sistema. S temi varnostnimi krmilniki se je bistveno poenostavilo programiranje, spuščanje v pogon, diagnosticiranje napak, zmanjšala se je raznovrstnost vgrajenih komponent in posledično tudi cena celotne rešitve.

Razvoj novega inženirskega programskega orodja TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) ter novih družin industrijskih krmilnikov SIMATIC S7-1200 in S7-1500 je povzročil novosti tudi na področju varnostnih krmilnikov. Najprej se je v zadnjih nekaj mesecih razširil portfelj krmilnikov SIMATIC S7-1500. S šestimi novimi varnostnimi centralno procesnimi enotami, ki nosijo oznake enake standardnim, le da jim je dodana črka F. Tako se portfelj prične s CPU 1511F za manj zahtevne naloge in zaključi s CPU 1518F, ki spada v vrh zmogljivih varnostnih centralno procesnih enot. Izbira ustreznega tipa krmilnika je s tem poenostavljena, saj so zmogljivosti varnostnih centralno procesnih enot enake standardnim različicam, med osnovni podatki pa je izjema le količina programskega pomnilniškega prostora, ki pri varnostnih 50% večja kot pri standardnih različicah.

Prav tako se lahko varnostni krmilniki S7-1500F pohvalijo z bogatim naborom funkcionalnosti, skupne za celotno družino S7-1500: integriran barvni zaslon za nastavitve in diagnosticiranje, integrirana sistemska diagnostika brez programiranja, hitrostno ali položajno vodenje pogonskih osi, integrirano zmogljivo PID regulacijo, hitrim snemalnikom signalov in internih spremenljivk, integriranim spletnim strežnik in številne druge.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!