Napajalniki za LED luči

Uporaba LED luči je zaradi svoje učinkovitosti in varčnosti čedalje bolj razširjena. Skupaj z razširjenostjo LED svetil se pojavljajo tudi novejše rešitve (LED svetila, LED diode) ter nove okoljske in energetske direktive, povezane s tem področjem. Tako se tudi delež tovrstnih napajalnikov zelo hitro povečuje. Eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev napajalnikov za LED je Mean Well.

Kot posledico novih trendov in zahtev trga, Mean Well predstavlja nove modele napajalnikov z oznakami: NPF-90, NPF-90D in PWM-90. Vsi trije modeli z močjo 90W imajo aktivno PFC funkcijo, nizko porabo praznega teka – manj kot 0.5W, zagonski čas pod 500 ms ter ustrezajo vsem trenutnim standardom in okoljskim direktivam za napajalnike LED svetil.

Serija NPF-90 deluje v načinu konstantne napetosti in konstantnega toka, zaradi te lastnosti jo je možno uporabiti za veliko različnih rešitev. Serija NPF-90D deluje na enak način kot serija NPF-90, s tem da ima dodaten kontrolni vhod za zatemnjevanje (dimming). Zatemnjevanje lahko kotroliramo s tremi vrstami kontrolnih signalov: 0-10VDC signal, PWM signal ali preko potenciometra. PWM-90 serija pa deluje v načinu konstantne napetosti s PWM izhodno napetostjo. Izhod PWM serije lahko kontroliramo preko 0-10VDC ali PWM signala.

Napajalniki imajo stopnjo zaščite IP 67. IP (Ingression Protection level) je mednarodni standard za stopnjo zaščite, katera podaja stopnjo zaščite pred trdnimi delci (prva številka) in vodo (druga številka). Maksimalna možna zaščita je IP 68. Pri snovanju napajalnikov je bilo veliko pozornosti posvečene visokemu izkoristku in varčevanju z energijo. Z vgrajeno aktivno PFC (power factor correction) funkcijo in moderno zasnovo vezij, imajo napajalniki do 91% izkoristek, odvisno od posameznega modela. Za hlajenje napajalniki ne potrebujejo ventilatorja, ampak se hladijo z naravno konvekcijo zraka v temperaturnem območju od -40°C do  +70°C.

LCR d.o.o.

www.lcr.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!