Saia E-line – avtomatizacija zgradb

Modularen, prilagodljiv, razširljiv in komunikacijsko povezljiv sistem za avtomatizacijo zgradb.

Ključne lastnosti:

  • prosto programabilni sistemi so prilagodljivi in je z njihovo uporabo mogoče najboljše uresničiti in izvesti zahtevane naloge,
  • enostavna montaža (v skladu z DIN 43880) omogoča modularno sestavljanje in vgradnjo v elektro stikalne bloke in vgradnjo v najbolj zaprte lokacije (npr. medstopovje),
  • samodejne funkcije in popolna programabilnost s SAIA®PG5, ki omogoča implementacijo novih uporabniških zahtev, funkcij in modifikacij,
  • nova „E-Suite“ FBox knjižnica za elektro in HVAC aplikacije – za učinkovit inženiring v le nekaj korakih/klikih miške.

Nova E-line Saia-Burgess Controls linija modulov  je prilagodljiva, namenjena je predvsem avtomatizaciji zgradb in zagotavlja enostavno vzdrževanje. Njihova modularna zgradba in standardizirana oblika ohišij  (DIN 43880) izpolnjuje vse regulativne zahteve. Primerna je za uporabo tako v malih sobnih elektro razdelilcih, kot tudi v vseh drugih vrstah elektro razdelilnih omar.  V povezavi z  enim od Saia®PCD prosto programabilnih krmilnikov ali pWEB panelom so moduli E-line linije idealna kombinacija za izvedbo zahtevnih HVAC sistemov v avtomatizaciji zgradb.

E-line linija prosto programabilnih vhodno izhodnih modulov je zasnovana tako, da maksimalno pokrije prostorske konfiguracije na področju ogrevanja, hlajenja, prezračevanja, klimatizacije, razsvetljave in senčenja. Za uporabo so na voljo naslednji moduli:

PCD1.G3600 (105mm) – prosto programabilen krmilnik (s  kombinacijo analogno/digitalnih vhodov/ izhodov). Digitalni in analogni vhodi omogočajo priključitev stikal, senzorjev za temperaturo, vlago in kakovost zraka. Releji so namenjeni za neposredno povezavo konvektorjev in električnih dogrelnikov. Triak izhodi omogočajo priključitev termičnih ali tritočkovnimi ventilov.

Controls.SI

Brodišče 18, 1236 Trzin

GSM: 031 885 473

www.controls.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!