Nova inteligentna električna/pnevmatska prijemala serije 5000

ZIMMER GROUP je razvil prijemala za prihodnost, ki so univerzalno uporabna in nudijo visoke sile prijemanja pri kratkih časih ciklusov.

Uporabniku nudijo celo izbiro med pnevmatskimi in električnimi pogoni – ZIMMER GROUP določa s svojimi Premium prijemali serije GPP/GPD 5000 in GEP/GED 500 nove smernice na področju tehnike prijemanja.

Neodvisno od načina pogona nudi Serija 5000 neverjetne zmogljivosti, ki na ostale proizvajalce vrže veliko senco. Primerni so celo za uporabo v izjemno težkih pogojih, saj z lahkoto dosegajo IP64, z dodatno zaščito pa celo IP67. Zmorejo 30 milijonov ciklov brez vzdrževanja.

Dve družini pogonov

Premium prijemala Serije 5000 so na voljo z električnim ali pnevmatičnim pogonom. Pri pnevmatski varianti se že več desetletij uporablja batni pogon, pri električni varianti pa je le-ta nadomeščen z brezkrtačnimi DC motorji. Ti motorji nudijo toliko kompaktne moči, da električna prijemala pri dimenzijah, sposobnostih in časih ciklusov praktično ne zaostajajo za Premium pnevmatičnimi prijemali, ki se trenutno nahajajo na trgu.

Ob tem pa omogoča električni pogon številne ostale funkcionalnosti, kot so enostavno upravljanje in številne nove možnosti nastavitev.

Enostavna zamenljivost

Izvrtine za montažo omogočajo enostavno zamenjavo z drugimi Premium prijemali, ki so na voljo na trgu. Tako lahko uporabnik prestopi na Serijo 5000 brez težav in s tem pridobi številne prednosti brez potrebe po posegu v samo konstrukcijo.

Koncept nadzora z »Advanced Control Modul«

Serija 5000 je bila razvita na način, da omogoča enostavno upravljanje in se lahko enostavno vgradi v obstoječi sistem. Električna prijemala se lahko, brez potrebe po dodatnih komponentah, priključijo z enostavnim vodnikom na vir napetosti in krmilnik stroja. V samo prijemalo je integriran krmilnik s tako imenovanim »Advanced Control Modul« (ACM), ki prav tako omogoča enostavno uporabo in nudi številne možne nastavitve. Zraven funkcije postavitve diagnoze in statusa, omogoča krmilnik tudi nastavljanje položaja prijemanja, individualno nastavljanje širine prijemanja ter pet-stopenjsko nastavljanje moči prijemanja. Vse nastavitve je mogoče nastavljati tudi preko aplikacije na tablici in pametnih telefonih opremljenimi z iOS ali Android  operacijskim sistemom.

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 673 01 35

www.inoteh.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!