Nova inteligentna električna/pnevmatska prijemala serije 5000

ZIMMER GROUP je razvil prijemala za prihodnost, ki so univerzalno uporabna in nudijo visoke sile prijemanja pri kratkih časih ciklusov.

Uporabniku nudijo celo izbiro med pnevmatskimi in električnimi pogoni – ZIMMER GROUP določa s svojimi Premium prijemali serije GPP/GPD 5000 in GEP/GED 500 nove smernice na področju tehnike prijemanja.

Neodvisno od načina pogona nudi Serija 5000 neverjetne zmogljivosti, ki na ostale proizvajalce vrže veliko senco. Primerni so celo za uporabo v izjemno težkih pogojih, saj z lahkoto dosegajo IP64, z dodatno zaščito pa celo IP67. Zmorejo 30 milijonov ciklov brez vzdrževanja.

Dve družini pogonov

Premium prijemala Serije 5000 so na voljo z električnim ali pnevmatičnim pogonom. Pri pnevmatski varianti se že več desetletij uporablja batni pogon, pri električni varianti pa je le-ta nadomeščen z brezkrtačnimi DC motorji. Ti motorji nudijo toliko kompaktne moči, da električna prijemala pri dimenzijah, sposobnostih in časih ciklusov praktično ne zaostajajo za Premium pnevmatičnimi prijemali, ki se trenutno nahajajo na trgu.

Ob tem pa omogoča električni pogon številne ostale funkcionalnosti, kot so enostavno upravljanje in številne nove možnosti nastavitev.

Enostavna zamenljivost

Izvrtine za montažo omogočajo enostavno zamenjavo z drugimi Premium prijemali, ki so na voljo na trgu. Tako lahko uporabnik prestopi na Serijo 5000 brez težav in s tem pridobi številne prednosti brez potrebe po posegu v samo konstrukcijo.

Koncept nadzora z »Advanced Control Modul«

Serija 5000 je bila razvita na način, da omogoča enostavno upravljanje in se lahko enostavno vgradi v obstoječi sistem. Električna prijemala se lahko, brez potrebe po dodatnih komponentah, priključijo z enostavnim vodnikom na vir napetosti in krmilnik stroja. V samo prijemalo je integriran krmilnik s tako imenovanim »Advanced Control Modul« (ACM), ki prav tako omogoča enostavno uporabo in nudi številne možne nastavitve. Zraven funkcije postavitve diagnoze in statusa, omogoča krmilnik tudi nastavljanje položaja prijemanja, individualno nastavljanje širine prijemanja ter pet-stopenjsko nastavljanje moči prijemanja. Vse nastavitve je mogoče nastavljati tudi preko aplikacije na tablici in pametnih telefonih opremljenimi z iOS ali Android  operacijskim sistemom.

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 673 01 35

www.inoteh.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!