Prireditve ob igusovih obletnicah

Ob praznovanju 30 obletnice iglidur® in 50 obletnice podjetja, je igus® iz Kölna poslal na svetovno turnejo promocijsko vozilo.

Zgodovina podjetja sega v daljno leto 1964 ko je ustanovitelj v domači garaži proizvedel prve polimerne izdelke. Prva polimerna puša, proizvedena v podjetju igus®, pod blagovno znamko «iglidur®», je bila predstavljena javnosti pred 30 leti. Danes se polimerni ležaji iglidur® gibljejo v milijonih aplikacij po vsem svetu. Z «iglidur® on tour“  turnejo se je igus® lotil praznovanja častitljive obletnice. Majhen avto je opremljen z iglidur® komponentami in potuje okoli sveta. S to akcijo pri igus® ne predstavljajo zgolj vseh možnih področij uporabe polimernih puš, temveč predstavljajo tudi učinkovitost iglidur® puš.

Že 30 let so v podjetju igus®  iz Kölna prepričani, da samo trdo delo, raziskave in razvoj lahko prinesejo rezultate. Zato že vseh 30 let neprestano vlagajo v znanje , v raziskave in v razvoj ter nenehno izboljšujejo iglidur® tribopolimere za industrijske aplikacije. Z več kot 12.000 izdelki, igus® ponuja najširši svetovni izbor puš, ki temeljijo na optimiziranem koeficientu trenja. S 40 standardnimi materiali glidur® so eden glavnih akterjev na  področju gibajočih se polimerov.. igus® se je uveljavil kot usposobljen dobavitelj avtomobilski industriji; 50 odstotkov igus® polimernih puš se sedaj uporablja v avtomobilski industriji. Od sedežev in pomičnih streh do zamenljivih sistemov za prtljažne in motorne pokrove in komponent v motorju in podvozju – možnosti uporabe za polimerne puše v vozilih so skoraj neskončne.

iglidur® – material, ki se premika

Ob 30-obletnici iglidur®, je igus® v avtomobilu zamenjal večino klasičnih puš s polimernimi iglidur® komponentami in poslal avto na svetovno turnejo. S tem potovanjem želijo dokazati visoko zmogljivost polimernih izdelkov. Pod geslom «iglidur® on tour“ ga vodi pot čez štiri kontinente in tri oceane, kilometer po kilometru po avtocestah, makadamskih poteh, umazaniji in blatu, vročini, skozi dež in sneg. Avto je že prevozil Ameriko in Azijo ter dobršen del Evrope. Za njim je že več kot 72.000 km. Letos konec februarja ga bo pot vodila tudi skozi Slovenijo.

HENNLICH d.o.o.

Podnart 33

SI-4244 Podnart

Telefon: 04 532 06-10

www.hennlich.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!