Zanesljive komponente za uporabo v strojegradnji in industrijski avtomatizaciji

V industrijski avtomatizaciji so pomembne lastnosti komponent zanesljivost, vzdržljivost, preglednost…. Bi sprejeli izgubo napajanja v vašem sistemu in tvegali zastoj in izgube v proizvodnji?

Nemško podjetje Weidmüller je za področje industrijske avtomatizacije in strojegradnje pripravilo zanesljivo platformo aktivnih komponent, ki nudijo vse našteto. Tokrat vam predstavljajo univerzalno serijo elektromehanskih relejev in optosklopnikov TERM, kompaktne stikalne napajalnike in brezprekinitveno napajanje serije PRO-M ter aktivne komponente industrijskega Etherneta.

 Univerzalna serija elektromehanskih relejev in optosklopnikov TERM

Releji so univerzalni izolacijski elementi za uporabo v industrijski avtomatizaciji. Njihova uporaba je zelo široka, še posebej zaradi njihove vsestranskosti. Z razvojem TERM relejev in optosklopnikov so pogoje v katerih se uporabljajo, upoštevali kot najvišje merilo.

Pri relejih in optosklopnikih podjetje Weidmüller vodi geslo „Vaše zahteve so naše merilo!“ Nudijo kakovostno oblikovana ohišja z jasno čitljivimi napisi, z osvetljenim preklopnim menjalnikom in varno menjavo releja.

Odvisno od uporabe, lahko izbirate rele z 1 preklopnim kontaktom ali 2 preklopnima kontaktoma z že določeno vhodno napetostjo ali pa z različnimi, ki so zdaj unikatni za 6,4 mm, 12,8 mm širine izdelka. Praktična izvedba komponent je razvidna iz kakovostne oblike brez ostrih robov, z različnimi možnostmi priklopa, kot je vijačna in vzmetna tehnologija, kot z jasnim prikazom stanja tudi v težjih vidnih pogojih. Oblika iz

delka omogoča namestitev in orientacijo v različnih možnih položajih. Neomejeno mostičenje in ločilne ploščice zagotavljajo vsestransko uporabo za vaše zahteve.

Kompaktni stikalni napajalniki in brezprekinitveno napajanje serije PRO-M

Sistem je narejen tako, da zadovoljuje visoke standarde, zato bi morali zahtevati napajalnik, ki izpolnjuje vaše individualne zahteve in vam zagotavlja 100% zanesljivost. Pri Weidmüllerju nudijo popolno rešitev za napajalnik, ki bi ustrezal vašim potrebam, pa naj gre za napajanje električnih komponent, za strojne konstrukcije, procesno avtomatiko ali pa za sisteme proizvodnje električne energije.

Več o članku

 Zanesljive komponente za uporabo v strojegradnji in industrijski avtomatizaciji

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!