Prvi vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik na svetu

Družba National Instruments (Nasdaq: NATI) je predstavila prvi vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik (VST) NI PXIe-5644R in z njim nov razred programsko zasnovane instrumentacije. Arhitektura, ki se osredotoča na programsko opremo, predstavlja novo obdobje, v katerem lahko inženirji in znanstveniki uporabljajo LabVIEW za prilagoditev odprte strojne opreme, ki temelji na polju programabilnih logičnih vrat (FPGA), svojim posebnim potrebam.

Novi poudarki

Vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik NI PXIe-5644R (VST), ki je prvi instrument, zasnovan na osnovi programske opreme, združuje vektorski signalni generator in vektorski signalni analizator z uporabniško programabilnih logičnimi vrati FPGA v en modularni instrument PXI.

Inženirji lahko spremenijo vektorski signalni sprejemnik/oddajnik v nov instrument ali izboljšajo njegovo obstoječo funkcionalnost z uporabo programske opreme za načrtovanje sistemov NI LabVIEW.

Novi sprejemnik/oddajnik VST je idealen za preizkušanje najnovejših standardov za brezžično komunikacijo in mobilne telefone, kot sta standarda 802.11ac in LTE.

Več o članku

Prvi vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik na svetu

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!