Prvi vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik na svetu

Družba National Instruments (Nasdaq: NATI) je predstavila prvi vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik (VST) NI PXIe-5644R in z njim nov razred programsko zasnovane instrumentacije. Arhitektura, ki se osredotoča na programsko opremo, predstavlja novo obdobje, v katerem lahko inženirji in znanstveniki uporabljajo LabVIEW za prilagoditev odprte strojne opreme, ki temelji na polju programabilnih logičnih vrat (FPGA), svojim posebnim potrebam.

Novi poudarki

Vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik NI PXIe-5644R (VST), ki je prvi instrument, zasnovan na osnovi programske opreme, združuje vektorski signalni generator in vektorski signalni analizator z uporabniško programabilnih logičnimi vrati FPGA v en modularni instrument PXI.

Inženirji lahko spremenijo vektorski signalni sprejemnik/oddajnik v nov instrument ali izboljšajo njegovo obstoječo funkcionalnost z uporabo programske opreme za načrtovanje sistemov NI LabVIEW.

Novi sprejemnik/oddajnik VST je idealen za preizkušanje najnovejših standardov za brezžično komunikacijo in mobilne telefone, kot sta standarda 802.11ac in LTE.

Več o članku

Prvi vektorski RF-signalni sprejemnik/oddajnik na svetu

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!