OMRON krmilnik z vgrajenim Ethernet vmesnikom

Vgrajen Ethernet vmesnik na krmilniku CP1L-E se lahko uporablja tako za programiranje, kot tudi za komunikacijo z ostalimi napravami, ki imajo vgrajen Ethernet vmesnik.

Funkcija vtičnika omogoča komunikacijo s katerokoli napravo, ki ima Ethernet vmesnik, ne glede na vrsto protokola. Omogoča uporabo standardnih Ethernet protokolov, vključno z UDP, TCP in Modbus/TCP (z uporabo funkcijskih blokov). Vgrajen Ethernet vmesnik prav tako podpira Omronov FINS Ethernet protokol, ki omogoča enostavno povezavo npr. med PLC-ji in operaterskimi paneli (HMI).

Standardizacija z Ethernet komunikacijo prinaša uporabnikom številne prednosti. Ethernet je izjemno razširjen, zato je povezovanje cenejše, kot pri serijski komunikaciji. Povezovalni kabli so lahko dolgi do 100m, kar omogoča fleksibilnejšo decentralizacijo avtomatiziranega sistema. Implementacija Ethernet-a omogoča do tri neodvisne povezave preko enega kabla (Slika 1).

Z vgrajenim Ethernet-om so na voljo tri verzije krmilnika CP1L in sicer z 20, 30 ali 40 I/O točkami, razširiti pa ga je mogoče do 160 I/O točk. Nova izvedba CP1L-E ima standardno vgrajena tudi dva 10-bitna analogna napetostna vhoda od 0 do 10V. Na voljo pa so tudi nove analogne razširitvene enote z dvema vhodoma, z dvema izhodoma ali pa kombinirana enota z dvema vhodoma in dvema izhodoma.

CP1L-E je izredno primeren za distribuirane sisteme vodenja, kot so npr. vodovodni sistemi (črpališča), sistemi daljinskega ogrevanja, sistemi javne razsvetljave ter ostali decentralizirani sistemi vodenja v industriji.

Nov operaterski panel OMRON serije NB

Ena od zelo primernih možnosti je povezava z vmesniškim terminalom serije NB, ki ga je Omron pred kratkim predstavil. Odlikuje ga kvaliteta, zmogljivost in cenovna ugodnost. Na voljo je v velikosti od 3,5-palčnega do 10-palčnega zaslona. Ima visoko zmogljivo LED osvetlitev in dolgo življenjsko dobo, ki znaša kar 50.000 ur, kar pomeni vsaj 6 let delovanja v industrijskem okolju. Pri vseh velikostih je možno izbirati med pokončnim in ležečim tipom zaslona.

Več o članku

OMRON krmilnik z vgrajenim Ethernet vmesnikom 

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!