OMRON krmilnik z vgrajenim Ethernet vmesnikom

Vgrajen Ethernet vmesnik na krmilniku CP1L-E se lahko uporablja tako za programiranje, kot tudi za komunikacijo z ostalimi napravami, ki imajo vgrajen Ethernet vmesnik.

Funkcija vtičnika omogoča komunikacijo s katerokoli napravo, ki ima Ethernet vmesnik, ne glede na vrsto protokola. Omogoča uporabo standardnih Ethernet protokolov, vključno z UDP, TCP in Modbus/TCP (z uporabo funkcijskih blokov). Vgrajen Ethernet vmesnik prav tako podpira Omronov FINS Ethernet protokol, ki omogoča enostavno povezavo npr. med PLC-ji in operaterskimi paneli (HMI).

Standardizacija z Ethernet komunikacijo prinaša uporabnikom številne prednosti. Ethernet je izjemno razširjen, zato je povezovanje cenejše, kot pri serijski komunikaciji. Povezovalni kabli so lahko dolgi do 100m, kar omogoča fleksibilnejšo decentralizacijo avtomatiziranega sistema. Implementacija Ethernet-a omogoča do tri neodvisne povezave preko enega kabla (Slika 1).

Z vgrajenim Ethernet-om so na voljo tri verzije krmilnika CP1L in sicer z 20, 30 ali 40 I/O točkami, razširiti pa ga je mogoče do 160 I/O točk. Nova izvedba CP1L-E ima standardno vgrajena tudi dva 10-bitna analogna napetostna vhoda od 0 do 10V. Na voljo pa so tudi nove analogne razširitvene enote z dvema vhodoma, z dvema izhodoma ali pa kombinirana enota z dvema vhodoma in dvema izhodoma.

CP1L-E je izredno primeren za distribuirane sisteme vodenja, kot so npr. vodovodni sistemi (črpališča), sistemi daljinskega ogrevanja, sistemi javne razsvetljave ter ostali decentralizirani sistemi vodenja v industriji.

Nov operaterski panel OMRON serije NB

Ena od zelo primernih možnosti je povezava z vmesniškim terminalom serije NB, ki ga je Omron pred kratkim predstavil. Odlikuje ga kvaliteta, zmogljivost in cenovna ugodnost. Na voljo je v velikosti od 3,5-palčnega do 10-palčnega zaslona. Ima visoko zmogljivo LED osvetlitev in dolgo življenjsko dobo, ki znaša kar 50.000 ur, kar pomeni vsaj 6 let delovanja v industrijskem okolju. Pri vseh velikostih je možno izbirati med pokončnim in ležečim tipom zaslona.

Več o članku

OMRON krmilnik z vgrajenim Ethernet vmesnikom 

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!