Krmilniki CompactLogix 5370 v aplikacijah s servosistemi

Podjetje Rockwell Automation – Allen-Bradley je predstavilo nove modele PLC / PAC krmilnikov družine CompactLogix. Povzemamo nekaj lastnosti in izboljšav.

Novi modeli krmilnikov imajo do 3Mb delovnega spomina (predhodniki samo 1.5Mb) ter režo za SD kartico za varnostno kopijo programa in nastavitev. Namesto okolju neprijazne litijeve baterije uporablja za hranjenje programa v breznapetostem stanju kombinacijo Flash pomnilnika in kondenzatorja z veliko kapacitivnostjo.

Število vhodov/izhodov

Do 30 lokalnih I/O enot. Digitalne kartice imajo 8, 16 ali 32 I/O točk, analogne pa 4, 8 ali 16 kanalov (tip U, I, termočlen, Pt100, Pt1000 …). Modeli L1 in L2 imajo vgrajenih 16 DI in 16 DO že na osnovni enoti. Preko vodila Ethernet/IP je možno priključiti 48 oddaljenih I/O enot (to je več kot 20.000 I/O točk).

Povezljivost

Vgrajen je standardni USB priključek za lokalni dostop s PC-jem in 2 vratno Ethernet stikalo. Komunikacijski protokol je Ethernet/IP (Industrial Protocol, www.odva.org) z redundančno tehnologijo DLR (Device Level Ring). Možna je razširitev z različnimi komunikacijskimi protokoli (DeviceNet, Profibus, Modbus, ASi …).

Servo krmiljenje

Krmilnik deluje kot »motion controller« in podpira do 16 osno koordinirano gibanje s servo sistemi družine Kinetix ter frekvenčnimi regulatorji PowerFlex (v primeru zaprtozančnega priklopa motorja) . Vgrajena inverzna kinematika podpira standardne geometrije robotov (kartezični, H-bot, SCARA in Delta 3-osni), linearno in krožno interpolacijo v 3D prostoru ter CAM profile v 2D prostoru.

Več o članku

Krmilniki CompactLogix 5370 v aplikacijah s servosistemi

 

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!