Senzorsko krmiljen EC-servo vijačnik

To leto je DEPRAG, vrhunski proizvajalec na področju tehnologije vijačenja, tržišču prvič predstavil svojo novo generacijo vijačnikov MINIMAT-EC servo. Nova serija ohranja vse pozitivne lastnosti in prednosti stare verzije, izboljšana pa so področja ter dodane tiste funkcije, ki bodo uporabniku pomagale dosegati še boljše rezultate. Območje momenta 0.2 – 50 Nm (1.8 – 443 Ibs).

Prednosti:

  • Visoka zmogljivost: Visok moment kljub majhnosti vijačnika (50 Nm na premeru 36 mm).
  • Visoka natančnost momenta privitja: Primeren za vijačne spoje, kjer se zahtevajo najvišji standardi natančnosti in ponovljivosti.
  • Fleksibilnost: Prosto programabilen.
  • Neobčutljivost na motnje iz okolice: Največja dovoljena razdalja med krmilnikom in vijačnikom je več kot 30m. Avtomatski hladilni sistem – dodatni ventili za hlajenje niso potrebni.
  • Dokumentiranje: Notranji spomin za neomejeno količino podatkov o vijačenju za obdobje 7 dni.
  • Več o članku

    Senzorsko krmiljen EC-servo vijačnik

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!