Senzorsko krmiljen EC-servo vijačnik

To leto je DEPRAG, vrhunski proizvajalec na področju tehnologije vijačenja, tržišču prvič predstavil svojo novo generacijo vijačnikov MINIMAT-EC servo. Nova serija ohranja vse pozitivne lastnosti in prednosti stare verzije, izboljšana pa so področja ter dodane tiste funkcije, ki bodo uporabniku pomagale dosegati še boljše rezultate. Območje momenta 0.2 – 50 Nm (1.8 – 443 Ibs).

Prednosti:

  • Visoka zmogljivost: Visok moment kljub majhnosti vijačnika (50 Nm na premeru 36 mm).
  • Visoka natančnost momenta privitja: Primeren za vijačne spoje, kjer se zahtevajo najvišji standardi natančnosti in ponovljivosti.
  • Fleksibilnost: Prosto programabilen.
  • Neobčutljivost na motnje iz okolice: Največja dovoljena razdalja med krmilnikom in vijačnikom je več kot 30m. Avtomatski hladilni sistem – dodatni ventili za hlajenje niso potrebni.
  • Dokumentiranje: Notranji spomin za neomejeno količino podatkov o vijačenju za obdobje 7 dni.
  • Več o članku

    Senzorsko krmiljen EC-servo vijačnik

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!