Uprox3 – tretja generacija faktor1 induktivnih senzorjev

Novi uprox3 induktivni senzorji prinašajo tehnologijo uprox tudi v ohišja M4 in povečujejo razdalje zaznavanja za vse kovine.

Na letošnjem industrijskem sejmu v Hannovru bo podjetje Turck predstavilo tretjo generacijo  induktivnih senzorjev uprox s faktorjem1 – torej senzorjev ki imajo enak doseg delovanja za vse kovine. Nova elektronika senzorjev uprox3 omogoča vgradnjo te tehnologije tudi v manjša ohišja kot npr. gladka cilindrična ohišja premera 4mm ter ohišja M5 z razdaljo tipanja 1mm tudi v oplaščeni varianti. Zahvaljujoč novi zasnovi so krajša tudi ohišja ostalih cilindričnih variant. Kljub velikim razdaljam zaznavanja, ki jih omogočajo obstoječi uprox+ senzorji, pa nova serija povečuje doseg delovanja še za dodatnih 50% in to ne glede na vrsto zaznavane kovine.

V segmentu faktor1 s tem Turck prevzema vodilno mesto po lastnostih induktivnih senzorjev, ki so trenutno na voljo na tržišču. V oplaščeni varianti to pomeni doseg 3mm v ohišju M8, 6mm v ohišju M12 in 10mm v ohišju M18. Stalni razvoj uprox tehnologije omogoča podjetju Turck doseganje omenjenih lastnosti brez kompromisov pri vgradnji in ostalih karakteristikah. Uprox3 senzorji tako omogočajo ne samo zanesljivo delovanje v obstoječih aplikacijah na daljših razdaljah, ampak odpirajo tudi možnosti povsem novih načinov uporabe. Induktivni senzorji so imuni na motnje magnetnega polja in jih lahko uporabljamo tudi v zahtevnih okoljih, kot npr. za varilne aplikacije. Za slednje obstajajo variante v posebnih s teflonom prevlečenih  M8, M12 in M18 ohišjih.

Kot njihovi predhodniki tudi serija uprox3 omogoča vrsto vgradnih možnosti in sicer popolnoma oplaščeno vgradnjo v vseh kovinah ter poglobljeno vgradnjo kot tudi natančno ponovljivo preklopno točko. Več informacij lahko dobite pri zastopniku podjetja Turck za Slovenijo podjetju Tipteh d.o.o.

www.tipteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!