Uprox3 – tretja generacija faktor1 induktivnih senzorjev

Novi uprox3 induktivni senzorji prinašajo tehnologijo uprox tudi v ohišja M4 in povečujejo razdalje zaznavanja za vse kovine.

Na letošnjem industrijskem sejmu v Hannovru bo podjetje Turck predstavilo tretjo generacijo  induktivnih senzorjev uprox s faktorjem1 – torej senzorjev ki imajo enak doseg delovanja za vse kovine. Nova elektronika senzorjev uprox3 omogoča vgradnjo te tehnologije tudi v manjša ohišja kot npr. gladka cilindrična ohišja premera 4mm ter ohišja M5 z razdaljo tipanja 1mm tudi v oplaščeni varianti. Zahvaljujoč novi zasnovi so krajša tudi ohišja ostalih cilindričnih variant. Kljub velikim razdaljam zaznavanja, ki jih omogočajo obstoječi uprox+ senzorji, pa nova serija povečuje doseg delovanja še za dodatnih 50% in to ne glede na vrsto zaznavane kovine.

V segmentu faktor1 s tem Turck prevzema vodilno mesto po lastnostih induktivnih senzorjev, ki so trenutno na voljo na tržišču. V oplaščeni varianti to pomeni doseg 3mm v ohišju M8, 6mm v ohišju M12 in 10mm v ohišju M18. Stalni razvoj uprox tehnologije omogoča podjetju Turck doseganje omenjenih lastnosti brez kompromisov pri vgradnji in ostalih karakteristikah. Uprox3 senzorji tako omogočajo ne samo zanesljivo delovanje v obstoječih aplikacijah na daljših razdaljah, ampak odpirajo tudi možnosti povsem novih načinov uporabe. Induktivni senzorji so imuni na motnje magnetnega polja in jih lahko uporabljamo tudi v zahtevnih okoljih, kot npr. za varilne aplikacije. Za slednje obstajajo variante v posebnih s teflonom prevlečenih  M8, M12 in M18 ohišjih.

Kot njihovi predhodniki tudi serija uprox3 omogoča vrsto vgradnih možnosti in sicer popolnoma oplaščeno vgradnjo v vseh kovinah ter poglobljeno vgradnjo kot tudi natančno ponovljivo preklopno točko. Več informacij lahko dobite pri zastopniku podjetja Turck za Slovenijo podjetju Tipteh d.o.o.

www.tipteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!