Uprox3 – tretja generacija faktor1 induktivnih senzorjev

Novi uprox3 induktivni senzorji prinašajo tehnologijo uprox tudi v ohišja M4 in povečujejo razdalje zaznavanja za vse kovine.

Na letošnjem industrijskem sejmu v Hannovru bo podjetje Turck predstavilo tretjo generacijo  induktivnih senzorjev uprox s faktorjem1 – torej senzorjev ki imajo enak doseg delovanja za vse kovine. Nova elektronika senzorjev uprox3 omogoča vgradnjo te tehnologije tudi v manjša ohišja kot npr. gladka cilindrična ohišja premera 4mm ter ohišja M5 z razdaljo tipanja 1mm tudi v oplaščeni varianti. Zahvaljujoč novi zasnovi so krajša tudi ohišja ostalih cilindričnih variant. Kljub velikim razdaljam zaznavanja, ki jih omogočajo obstoječi uprox+ senzorji, pa nova serija povečuje doseg delovanja še za dodatnih 50% in to ne glede na vrsto zaznavane kovine.

V segmentu faktor1 s tem Turck prevzema vodilno mesto po lastnostih induktivnih senzorjev, ki so trenutno na voljo na tržišču. V oplaščeni varianti to pomeni doseg 3mm v ohišju M8, 6mm v ohišju M12 in 10mm v ohišju M18. Stalni razvoj uprox tehnologije omogoča podjetju Turck doseganje omenjenih lastnosti brez kompromisov pri vgradnji in ostalih karakteristikah. Uprox3 senzorji tako omogočajo ne samo zanesljivo delovanje v obstoječih aplikacijah na daljših razdaljah, ampak odpirajo tudi možnosti povsem novih načinov uporabe. Induktivni senzorji so imuni na motnje magnetnega polja in jih lahko uporabljamo tudi v zahtevnih okoljih, kot npr. za varilne aplikacije. Za slednje obstajajo variante v posebnih s teflonom prevlečenih  M8, M12 in M18 ohišjih.

Kot njihovi predhodniki tudi serija uprox3 omogoča vrsto vgradnih možnosti in sicer popolnoma oplaščeno vgradnjo v vseh kovinah ter poglobljeno vgradnjo kot tudi natančno ponovljivo preklopno točko. Več informacij lahko dobite pri zastopniku podjetja Turck za Slovenijo podjetju Tipteh d.o.o.

www.tipteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!