uIBX-230-BT

Miniaturni računalnik s pasivnim hlajenjem in štirijedrnim procesorjem.

V industrijskem okolju je vedno pogosteje prisotna želja po kompaktnih komponentah, ki za svojo vgradnjo ne zahtevajo veliko dragocenega prostora. Računalniški sistem uIBX-230-BT, proizvajalca IEI, s svojo kompaktnostjo zagotovo ustreza zahtevi po varčevanju prostora.

V kompaktnem ohišju so združeni: štiri jedrni procesor Intel Bay Trail platforme, bogat nabor priključkov ter prostor za 2.5‘‘ HDD/SSD.

Procesorji platforme Bay Trail so postali, v primerjavi s prejšnjimi generacijami, še zmogljivejši, obenem pa ostajajo energetsko nezahtevni. Nova generacija prinaša tudi naprednejšo izrabo energije in podporo DDR3L pomnilniku, ki za delovanje zahteva manj energije kot običajni pomnilnik. Tako je poraba celotnega sistema, brez nosilca podatkov, le približno 22W. Nadgrajen pa je tudi grafični del, ki ga sedaj predstavlja 7 generacija Intel® HD grafike, s podporo strojnemu kodiranju videa visoke ločljivosti.

www.lcr.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!