Kabelschlepp

Vgraditev Kabelschleppa v nov ProfiMill portalni rezkalni stroj pri Waldrich Siegen.

Tri Kabelschleppove rešitve – trije garanti za visoko razpoložljivost stroja: Energetske verige, teleskopske zaščite vodil in transporterji ostružkov. Te tri komponente so bile vgrajene v ProfiMill, največjo vrsto Waldrich Siegenovih rezkalnih strojev.

Pri izvedb ProfiMill za lastno proizvodnjo, so se pri Waldrich Siegen odločili za izvedbo dvojne obdelovalne mize. Rezkalno vrtalna enota, jedro stroja, omogoča obdelavo dolžine 17,25 metra in zmogljivost 120 kW. Pri strojnih komponentah, ki jih podjetje Waldrich Siegen ne izdeluje v lastni proizvodnji, sodeluje z zanesljivimi kooperanti in tako so se v zadevi zaščite energetskih vodov, vodil ter transporta odstružkov obrnili na KABELSCHLEPP, s katerim sodelujejo že desetletja.

»Potrebujemo več energetskih verig«, je povedal Ralf Tschersche, proizvodni menedžer za rezkalne stroje pri Waldrich Siegen. »Na osnovi visokih mehanskih obremenitev in novega proizvodnega okolja stroja, smo se odločili zaščititi energetske vode s krepkimi jeklenimi verigami«. Verige iz serije S/SX dovoljujejo vertikalno in horizontalno gibanje in  omogočajo velike samonosne dolžine pri veliki dodatni obremenitvi.

Zaščito pa poleg energetskih vodov potrebujeta tudi oba stebra, ležišča in mostovni nosilec stroja. Zato so vse strojne osi zavarovane s kabelschleppovimi  teleskoskopskimi zaščitami. Zelo pomembno pri tej namenski izvedbi je, da so zaščite vodotesne, tako proti brizganju kot valovanju tekočin.

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!