Kabelschlepp

Vgraditev Kabelschleppa v nov ProfiMill portalni rezkalni stroj pri Waldrich Siegen.

Tri Kabelschleppove rešitve – trije garanti za visoko razpoložljivost stroja: Energetske verige, teleskopske zaščite vodil in transporterji ostružkov. Te tri komponente so bile vgrajene v ProfiMill, največjo vrsto Waldrich Siegenovih rezkalnih strojev.

Pri izvedb ProfiMill za lastno proizvodnjo, so se pri Waldrich Siegen odločili za izvedbo dvojne obdelovalne mize. Rezkalno vrtalna enota, jedro stroja, omogoča obdelavo dolžine 17,25 metra in zmogljivost 120 kW. Pri strojnih komponentah, ki jih podjetje Waldrich Siegen ne izdeluje v lastni proizvodnji, sodeluje z zanesljivimi kooperanti in tako so se v zadevi zaščite energetskih vodov, vodil ter transporta odstružkov obrnili na KABELSCHLEPP, s katerim sodelujejo že desetletja.

»Potrebujemo več energetskih verig«, je povedal Ralf Tschersche, proizvodni menedžer za rezkalne stroje pri Waldrich Siegen. »Na osnovi visokih mehanskih obremenitev in novega proizvodnega okolja stroja, smo se odločili zaščititi energetske vode s krepkimi jeklenimi verigami«. Verige iz serije S/SX dovoljujejo vertikalno in horizontalno gibanje in  omogočajo velike samonosne dolžine pri veliki dodatni obremenitvi.

Zaščito pa poleg energetskih vodov potrebujeta tudi oba stebra, ležišča in mostovni nosilec stroja. Zato so vse strojne osi zavarovane s kabelschleppovimi  teleskoskopskimi zaščitami. Zelo pomembno pri tej namenski izvedbi je, da so zaščite vodotesne, tako proti brizganju kot valovanju tekočin.

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!