Kabelschlepp

Vgraditev Kabelschleppa v nov ProfiMill portalni rezkalni stroj pri Waldrich Siegen.

Tri Kabelschleppove rešitve – trije garanti za visoko razpoložljivost stroja: Energetske verige, teleskopske zaščite vodil in transporterji ostružkov. Te tri komponente so bile vgrajene v ProfiMill, največjo vrsto Waldrich Siegenovih rezkalnih strojev.

Pri izvedb ProfiMill za lastno proizvodnjo, so se pri Waldrich Siegen odločili za izvedbo dvojne obdelovalne mize. Rezkalno vrtalna enota, jedro stroja, omogoča obdelavo dolžine 17,25 metra in zmogljivost 120 kW. Pri strojnih komponentah, ki jih podjetje Waldrich Siegen ne izdeluje v lastni proizvodnji, sodeluje z zanesljivimi kooperanti in tako so se v zadevi zaščite energetskih vodov, vodil ter transporta odstružkov obrnili na KABELSCHLEPP, s katerim sodelujejo že desetletja.

»Potrebujemo več energetskih verig«, je povedal Ralf Tschersche, proizvodni menedžer za rezkalne stroje pri Waldrich Siegen. »Na osnovi visokih mehanskih obremenitev in novega proizvodnega okolja stroja, smo se odločili zaščititi energetske vode s krepkimi jeklenimi verigami«. Verige iz serije S/SX dovoljujejo vertikalno in horizontalno gibanje in  omogočajo velike samonosne dolžine pri veliki dodatni obremenitvi.

Zaščito pa poleg energetskih vodov potrebujeta tudi oba stebra, ležišča in mostovni nosilec stroja. Zato so vse strojne osi zavarovane s kabelschleppovimi  teleskoskopskimi zaščitami. Zelo pomembno pri tej namenski izvedbi je, da so zaščite vodotesne, tako proti brizganju kot valovanju tekočin.

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!