Omron E3S-DB – Velik napredek pri zaznavanju transparentnih merjencev

Omron predstavlja novo serijo senzorjev za zaznavo transparentnih materialov. Senzor postavlja nov mejnik in ponuja boljše zaznavanje transparentnih merjencev, kot so steklenice, plastenke PET, transparentna embalaža in pakirne folije in postavlja nov mejnik na tem področju.

Zaradi visoke stabilnosti zaznavanja je senzor idealen za vse vrste transparentnih predmetov, ki jih zahtevajo industrija. Omogoča zelo natančno zaznavo in pozicioniranje na tekočih trakovih, tudi pri zelo majhnih razmikih med merjenci. E3S-DB je na voljo z zelo ozkim usmerjenim snopom, debeline 2 mm na razdalji 200 mm.

Izjemna zmogljivost

Senzor je razvit v tesnem sodelovanju s strankami vodilnih blagovnih znamk hrane in pijače. E3S-DB ima edinstven optični sistem, ki omogoča zaznavanje z nizko histerezo in visokim dinamičnim razponom. To se kaže v izjemno zmogljivosti. Senzor E3S-DB je sposoben zaznati že 3% slabljenje svetlobne gostote na razdalji 4 m od merjenca.

Napreden optični sistem senzorja poveča stabilnost, saj zazna že najmanjšo interferenco svetlobe, ki je še posebej izrazita pri zaznavi steklenic, saj delujejo kot lupa in lahko povzročajo lažno zaznavo pri manj stabilnih senzorjih.

V industriji pijač je trend v uporabi tankih plastenk PET, kar pa senzorju E3S-DB zaradi tehnike, ki za zaznavo uporablja način polariziranja svetlobe s pomočjo polarizacijskih filtrov. Napredne funkcije samodejno izravnavajo spremembe svetlobnih pogojev, ki jih povzroča okolica.

Miel, d.o.o.

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!