Omron E3S-DB – Velik napredek pri zaznavanju transparentnih merjencev

Omron predstavlja novo serijo senzorjev za zaznavo transparentnih materialov. Senzor postavlja nov mejnik in ponuja boljše zaznavanje transparentnih merjencev, kot so steklenice, plastenke PET, transparentna embalaža in pakirne folije in postavlja nov mejnik na tem področju.

Zaradi visoke stabilnosti zaznavanja je senzor idealen za vse vrste transparentnih predmetov, ki jih zahtevajo industrija. Omogoča zelo natančno zaznavo in pozicioniranje na tekočih trakovih, tudi pri zelo majhnih razmikih med merjenci. E3S-DB je na voljo z zelo ozkim usmerjenim snopom, debeline 2 mm na razdalji 200 mm.

Izjemna zmogljivost

Senzor je razvit v tesnem sodelovanju s strankami vodilnih blagovnih znamk hrane in pijače. E3S-DB ima edinstven optični sistem, ki omogoča zaznavanje z nizko histerezo in visokim dinamičnim razponom. To se kaže v izjemno zmogljivosti. Senzor E3S-DB je sposoben zaznati že 3% slabljenje svetlobne gostote na razdalji 4 m od merjenca.

Napreden optični sistem senzorja poveča stabilnost, saj zazna že najmanjšo interferenco svetlobe, ki je še posebej izrazita pri zaznavi steklenic, saj delujejo kot lupa in lahko povzročajo lažno zaznavo pri manj stabilnih senzorjih.

V industriji pijač je trend v uporabi tankih plastenk PET, kar pa senzorju E3S-DB zaradi tehnike, ki za zaznavo uporablja način polariziranja svetlobe s pomočjo polarizacijskih filtrov. Napredne funkcije samodejno izravnavajo spremembe svetlobnih pogojev, ki jih povzroča okolica.

Miel, d.o.o.

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!