Novi kompaktni servomotorji

V eni od prejšnjih številk smo predstavili servopogone v obliki kompaktnih EtherCAT modulov EL7201 in EL7211, ki ponujata zanimivo rešitev za aplikacije z distribuiranimi V/I enotami, omejenim prostorom in zahtevami za visoko dinamiko ter točnim pozicioniranjem.

Tokrat predstavljamo nove servomotorje Beckhoff serije AM811x, ki skupaj z zgoraj omenjenimi moduli predstavljajo kompaktno, učinkovito in stroškovno ugodno rešitev.

Omenjeni motorji imajo visoko dinamiko ter nizek vztrajnostni moment rotorja, poleg tega pa lahko za kratek čas do 4x presežejo nazivni moment. Dodatno kompaktnost motorjev zagotavlja tudi enokabelska tehnologija (OCT – One Cable Technology). Motorji so na voljo z enoobratnim (angl. ‘singleturn’) ali večobratnim (angl. ‘multiturn’) absolutnim enkoderjem. Večobratni absolutni enkoder omogoča zaznavanje absolutne pozicije do 4096 obratov (npr. ob zagonu sistema), tako da motorja ni potrebno referencirati. Opcijsko je mogoče naročiti tudi motorje z vgrajeno mehansko zavoro, Beckhoff pa ponuja tudi širok nabor različnih planetnih reduktorjev, bodisi ravnih ali kotnih.

Več o motorjih serije AM811x lahko najdete na spletni strani www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!