Novi kompaktni servomotorji

V eni od prejšnjih številk smo predstavili servopogone v obliki kompaktnih EtherCAT modulov EL7201 in EL7211, ki ponujata zanimivo rešitev za aplikacije z distribuiranimi V/I enotami, omejenim prostorom in zahtevami za visoko dinamiko ter točnim pozicioniranjem.

Tokrat predstavljamo nove servomotorje Beckhoff serije AM811x, ki skupaj z zgoraj omenjenimi moduli predstavljajo kompaktno, učinkovito in stroškovno ugodno rešitev.

Omenjeni motorji imajo visoko dinamiko ter nizek vztrajnostni moment rotorja, poleg tega pa lahko za kratek čas do 4x presežejo nazivni moment. Dodatno kompaktnost motorjev zagotavlja tudi enokabelska tehnologija (OCT – One Cable Technology). Motorji so na voljo z enoobratnim (angl. ‘singleturn’) ali večobratnim (angl. ‘multiturn’) absolutnim enkoderjem. Večobratni absolutni enkoder omogoča zaznavanje absolutne pozicije do 4096 obratov (npr. ob zagonu sistema), tako da motorja ni potrebno referencirati. Opcijsko je mogoče naročiti tudi motorje z vgrajeno mehansko zavoro, Beckhoff pa ponuja tudi širok nabor različnih planetnih reduktorjev, bodisi ravnih ali kotnih.

Več o motorjih serije AM811x lahko najdete na spletni strani www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!