Novi kompaktni servomotorji

V eni od prejšnjih številk smo predstavili servopogone v obliki kompaktnih EtherCAT modulov EL7201 in EL7211, ki ponujata zanimivo rešitev za aplikacije z distribuiranimi V/I enotami, omejenim prostorom in zahtevami za visoko dinamiko ter točnim pozicioniranjem.

Tokrat predstavljamo nove servomotorje Beckhoff serije AM811x, ki skupaj z zgoraj omenjenimi moduli predstavljajo kompaktno, učinkovito in stroškovno ugodno rešitev.

Omenjeni motorji imajo visoko dinamiko ter nizek vztrajnostni moment rotorja, poleg tega pa lahko za kratek čas do 4x presežejo nazivni moment. Dodatno kompaktnost motorjev zagotavlja tudi enokabelska tehnologija (OCT – One Cable Technology). Motorji so na voljo z enoobratnim (angl. ‘singleturn’) ali večobratnim (angl. ‘multiturn’) absolutnim enkoderjem. Večobratni absolutni enkoder omogoča zaznavanje absolutne pozicije do 4096 obratov (npr. ob zagonu sistema), tako da motorja ni potrebno referencirati. Opcijsko je mogoče naročiti tudi motorje z vgrajeno mehansko zavoro, Beckhoff pa ponuja tudi širok nabor različnih planetnih reduktorjev, bodisi ravnih ali kotnih.

Več o motorjih serije AM811x lahko najdete na spletni strani www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!