Novi kompaktni servomotorji

V eni od prejšnjih številk smo predstavili servopogone v obliki kompaktnih EtherCAT modulov EL7201 in EL7211, ki ponujata zanimivo rešitev za aplikacije z distribuiranimi V/I enotami, omejenim prostorom in zahtevami za visoko dinamiko ter točnim pozicioniranjem.

Tokrat predstavljamo nove servomotorje Beckhoff serije AM811x, ki skupaj z zgoraj omenjenimi moduli predstavljajo kompaktno, učinkovito in stroškovno ugodno rešitev.

Omenjeni motorji imajo visoko dinamiko ter nizek vztrajnostni moment rotorja, poleg tega pa lahko za kratek čas do 4x presežejo nazivni moment. Dodatno kompaktnost motorjev zagotavlja tudi enokabelska tehnologija (OCT – One Cable Technology). Motorji so na voljo z enoobratnim (angl. ‘singleturn’) ali večobratnim (angl. ‘multiturn’) absolutnim enkoderjem. Večobratni absolutni enkoder omogoča zaznavanje absolutne pozicije do 4096 obratov (npr. ob zagonu sistema), tako da motorja ni potrebno referencirati. Opcijsko je mogoče naročiti tudi motorje z vgrajeno mehansko zavoro, Beckhoff pa ponuja tudi širok nabor različnih planetnih reduktorjev, bodisi ravnih ali kotnih.

Več o motorjih serije AM811x lahko najdete na spletni strani www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!