Kompaktni varnostni moduli G9SE so primerni za hitro namestitev

Na voljo so trije različni modeli omenjene serije v zelo ozkem ohišju. Odlikujejo jih dobro dostopni brezvijačni terminali, ki zmanjšajo čas montaže za več kot 50%, vsi modeli pa izpolnjujejo vse zahteve za varnost.

Modeli zagotavljajo možnosti za različne konfiguracije varnostnih izhodov z dodatno nastavljivo zakasnitvijo. Vsi so združljivi z različnimi varnostnimi elementi, kot so stikala za zasilni izklop, varnostna stikala za vrata in fotoelektričnimi senzorji. Na ohišju so zelo dobro vidni LED indikatorji za prikaz delovanja. Druga ključna značilnost G9SE modulov je hiter odzivni čas, ki znaša največ 15 ms.

G9SE moduli imajo do štiri varnostne izhode z nazivnim tokom 5 A in dodatni pomožni PNP tranzistorski izhod. Tipične aplikacije G9SE so eno- ali dvo-kanalne funkcije hitre zaustavitve in spremljanje položaja varnostnih vrata, prekinitve varnostnih svetlobnih zaves, …

Model G9SE-201 je širok samo 17,5 mm in ima dva varnostna izhoda in je eden najožjih modulov na trgu. Za aplikacije, kjer je zahtevanih več izhodov, je na voljo model G9SE-401, s širino 22,5 mm in štirimi varnostnimi izhodi.

Model G9SE-221-T (široko 22,5 mm), ponuja dva varnostna izhoda ter dva dodatna izhoda z možnostjo zakasnitve. Na voljo so v različicah z zakasnitvijo do 5 ali do 30 sekund. V obeh različicah lahko uporabnik nastavlja zakasnitev v 16 korakih.

Serija varnostnih modulov G9SE v celoti izpolnjuje številne evropske in svetovne varnostne standarde, vključno z EN ISO13849: 2008 PLe varnost s kategorijo 4, IEC/EN 60947-5-1/EN 62061 SIL 3, UL508, CAN/CSA C22.2 št 14. Skladni so tudi z EN81-1 in EN81-2, kar jim omogoča uporabo v dvižnih aplikacijah.

Miel, d.o.o.

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!