PLC s širokim naborom dodatnih funkcij in aplikacij

Najnovejša serija Unitronicsovih krmilnikov Unistream poleg visoko tehnološko dodelane krmilne enote in napredne programske opreme, ponuja tudi širok nabor dodatnih aplikacij.

Prednost krmilnikov Unistream je v celostni zasnovi, saj sta velik barvni zaslon na dotik in zmogljiva ter vsestranska centralna procesna enota združena v celoto.  Posamezen krmilnik omogoča uporabo 2048 signalov, katerih število in vrsto določimo s pomočjo vhodno – izhodnih signalnih modulov. Poleg visoko tehnološko dodelanega krmilnika, Unitronics ponuja tudi številne dodatne integrirane funkcije in aplikacije. Tako lahko na HMI zaslonu prikazujete in prilagajate .pdf datoteke z uporabo funkcije pdf Viewer. Namesto klasičnih tekstovnih navodil oz. opozoril uporabite avdio ali video datoteke in s tem uporabnikom močno popestrite interakcijo s krmilnikom.  Data Sampler služi shranjevanju in obdelavi podatkov v krmilniku.

Podatke lahko urejate, izvažate, pošljete preko e-mail sporočila ali prenesete na običajno SD kartico. Vizualizacija podatkov je sila preprosta z uporabo funkcije Trends. Ta omogoča grafični prikaz tako v realnem času, kot na histogramu. Enostaven dostop do krmilnika je mogoč z uporabo  aplikacije Remote Access.  Ta vzpostavi  komunikacijo  s krmilnikom preko Ethernet, USB ali VNC povezave za priklop mobilnega telefona, PC-ja ali tablice. Vse zgoraj naštete funkcije in aplikacije so priložene samemu krmilniku in so prav tako kot tehnična pomoč brezplačne za uporabo.

Tipteh d.o.o.

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.tipteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!