Prenapetostna zaščita za neprekinjene procese v indutriji

Slovenija zaradi svoje geografske lege, reliefnih značilnosti in podnebnih razmer spada med najbolj nevihtna območja v Evropi. Posledice neurij so lahko zelo različne, med njih pa spadajo tudi poškodbe zaradi udara strel. Ne pustite, da se vam procesi zaradi tega ustavijo!

Weidmüller prenapetostni odvodniki hitro in učinkovito omejijo napetost in odvedejo tokovni sunek. Tako ne pride do nepotrebne škode in ustavitev v proizvodnji. V Elektrospojih ponujamo celovit nabor izdelkov za prenapetostno zaščito tako podatkovnih kot močnostnih linij.

Podatkovna omrežja so ključna za učinkovito komunikacijo znotraj različnih sistemov. Ker so zelo občutljiva na električne prekinitve, je ustrezna zaščita nujna. V Elektrospojih ponujamo izvedbe v spončnih ohišjih, izvedbe z ločenimi podnožji in moduli ter kompaktne izvedbe za najrazličnejše podatkovne signale in protokole.

Za zaščito močnostnih vodov priporočamo predvsem serijo VARITECTOR, ki zagotavlja optimalno zaščito pred poškodbami zaradi strele in prenapetostnih sunkov, omogoča dolgoročno načrtovanje varnosti, enostavno namestitev in vzdrževanje. Poleg tega so izdelki te serije izjemno ekonomični za uporabo, saj imajo dolgo življenjsko dobo zaradi preprečevanja staranja Varistorja.

Elektrospoji d.o.o.

Stegne 27, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 511 38 10

www.elektrospoji.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!