Prenapetostna zaščita za neprekinjene procese v indutriji

Slovenija zaradi svoje geografske lege, reliefnih značilnosti in podnebnih razmer spada med najbolj nevihtna območja v Evropi. Posledice neurij so lahko zelo različne, med njih pa spadajo tudi poškodbe zaradi udara strel. Ne pustite, da se vam procesi zaradi tega ustavijo!

Weidmüller prenapetostni odvodniki hitro in učinkovito omejijo napetost in odvedejo tokovni sunek. Tako ne pride do nepotrebne škode in ustavitev v proizvodnji. V Elektrospojih ponujamo celovit nabor izdelkov za prenapetostno zaščito tako podatkovnih kot močnostnih linij.

Podatkovna omrežja so ključna za učinkovito komunikacijo znotraj različnih sistemov. Ker so zelo občutljiva na električne prekinitve, je ustrezna zaščita nujna. V Elektrospojih ponujamo izvedbe v spončnih ohišjih, izvedbe z ločenimi podnožji in moduli ter kompaktne izvedbe za najrazličnejše podatkovne signale in protokole.

Za zaščito močnostnih vodov priporočamo predvsem serijo VARITECTOR, ki zagotavlja optimalno zaščito pred poškodbami zaradi strele in prenapetostnih sunkov, omogoča dolgoročno načrtovanje varnosti, enostavno namestitev in vzdrževanje. Poleg tega so izdelki te serije izjemno ekonomični za uporabo, saj imajo dolgo življenjsko dobo zaradi preprečevanja staranja Varistorja.

Elektrospoji d.o.o.

Stegne 27, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 511 38 10

www.elektrospoji.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!