Enota za merjenje pretoka – SFGA

Festov cenjen koncept komponent – vstavi in delaj (Plug in and Work Koncept) – je dosledno uporabljen tudi pri enoti za merjenje pretoka.

Enota v kovčku je primerna za takojšnjo priključitev in uporabo, saj vsebuje vse komponente, potrebne za učinkovito in prilagodljivo merjenje porabe in pretoka komprimiranega zraka v pnevmatičnem sistemu.

Enota SFGA je primerna za merjenje pretoka pri preventivnem vzdrževanju vgrajenih pnevmatičnih sistemov. Uporablja se tudi za dokumentiranje dejanske porabe zraka pri novih strojih kot pomembnem referenčnem podatku za razvoj ocene njihove energijske učinkovitosti.

Univerzalni hranilnik podatkov shrani vrednosti časovnega poteka tlaka in porabe zraka. Podatki se po meritvi enostavno prenesejo na PC in so po končanih meritvah ali med meritvami ovrednoteni in dokumentirani.

Primerjava med dejanskimi in nastavljenimi vrednostmi omogoča boljši nadzor pnevmatičnega sistema in daje obremenitvene podatke za preventivno vzdrževanje. Potencialni trend razvoja napak postane tako pregleden.

Za optimalno uporabo enote za merjenje in analizo pretoka SFGA je ta opremljena s programskim orodjem za zajemanje podatkov, vrednotenje in dokumentiranje ter široko paleto dodatkov, kar zagotavlja optimalno uporabo. Glede na zahtevo je dodan tudi certifikat preskušanja.

Enoto za merjenje in analizo pretoka je mogoče namestiti neposredno v cev za dovod komprimiranega zraka, senzorji so zaščiteni s filtrom do 40 µm. Laminarni tok v senzorju in s tem odprava napak pri merjenju sta zagotovljena z razdelilnim modulom. Omogočeno je hkratno merjenje tlaka in toka.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!