Enota za merjenje pretoka – SFGA

Festov cenjen koncept komponent – vstavi in delaj (Plug in and Work Koncept) – je dosledno uporabljen tudi pri enoti za merjenje pretoka.

Enota v kovčku je primerna za takojšnjo priključitev in uporabo, saj vsebuje vse komponente, potrebne za učinkovito in prilagodljivo merjenje porabe in pretoka komprimiranega zraka v pnevmatičnem sistemu.

Enota SFGA je primerna za merjenje pretoka pri preventivnem vzdrževanju vgrajenih pnevmatičnih sistemov. Uporablja se tudi za dokumentiranje dejanske porabe zraka pri novih strojih kot pomembnem referenčnem podatku za razvoj ocene njihove energijske učinkovitosti.

Univerzalni hranilnik podatkov shrani vrednosti časovnega poteka tlaka in porabe zraka. Podatki se po meritvi enostavno prenesejo na PC in so po končanih meritvah ali med meritvami ovrednoteni in dokumentirani.

Primerjava med dejanskimi in nastavljenimi vrednostmi omogoča boljši nadzor pnevmatičnega sistema in daje obremenitvene podatke za preventivno vzdrževanje. Potencialni trend razvoja napak postane tako pregleden.

Za optimalno uporabo enote za merjenje in analizo pretoka SFGA je ta opremljena s programskim orodjem za zajemanje podatkov, vrednotenje in dokumentiranje ter široko paleto dodatkov, kar zagotavlja optimalno uporabo. Glede na zahtevo je dodan tudi certifikat preskušanja.

Enoto za merjenje in analizo pretoka je mogoče namestiti neposredno v cev za dovod komprimiranega zraka, senzorji so zaščiteni s filtrom do 40 µm. Laminarni tok v senzorju in s tem odprava napak pri merjenju sta zagotovljena z razdelilnim modulom. Omogočeno je hkratno merjenje tlaka in toka.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!