Enota za merjenje pretoka – SFGA

Festov cenjen koncept komponent – vstavi in delaj (Plug in and Work Koncept) – je dosledno uporabljen tudi pri enoti za merjenje pretoka.

Enota v kovčku je primerna za takojšnjo priključitev in uporabo, saj vsebuje vse komponente, potrebne za učinkovito in prilagodljivo merjenje porabe in pretoka komprimiranega zraka v pnevmatičnem sistemu.

Enota SFGA je primerna za merjenje pretoka pri preventivnem vzdrževanju vgrajenih pnevmatičnih sistemov. Uporablja se tudi za dokumentiranje dejanske porabe zraka pri novih strojih kot pomembnem referenčnem podatku za razvoj ocene njihove energijske učinkovitosti.

Univerzalni hranilnik podatkov shrani vrednosti časovnega poteka tlaka in porabe zraka. Podatki se po meritvi enostavno prenesejo na PC in so po končanih meritvah ali med meritvami ovrednoteni in dokumentirani.

Primerjava med dejanskimi in nastavljenimi vrednostmi omogoča boljši nadzor pnevmatičnega sistema in daje obremenitvene podatke za preventivno vzdrževanje. Potencialni trend razvoja napak postane tako pregleden.

Za optimalno uporabo enote za merjenje in analizo pretoka SFGA je ta opremljena s programskim orodjem za zajemanje podatkov, vrednotenje in dokumentiranje ter široko paleto dodatkov, kar zagotavlja optimalno uporabo. Glede na zahtevo je dodan tudi certifikat preskušanja.

Enoto za merjenje in analizo pretoka je mogoče namestiti neposredno v cev za dovod komprimiranega zraka, senzorji so zaščiteni s filtrom do 40 µm. Laminarni tok v senzorju in s tem odprava napak pri merjenju sta zagotovljena z razdelilnim modulom. Omogočeno je hkratno merjenje tlaka in toka.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!