EPLAN verzija 2.5

Podjetje EXOR ETI d.o.o., kot ekskluzivni zastopnik programske opreme EPLAN, vam predstavlja novo platformo 2.5.

Prvič je podjetje EPLAN S&S GmbH novo platformo predstavilo letos aprila na sejmu v  Hannovru. Po uspešnem testiranju je platforma uradno izšla v avgustu in je že na voljo vsem obstoječim in novim uporabnikom. Nekaj novosti iz omenjene platforme si preberite v nadaljevanju.

Upravljanje z revizijami

Upravljanje z revizijami v EPLAN platformi je pomemben del inženirskega procesa – še posebej ko  različne discipline kot npr. fluidni in elektro inženiring uporabljajo iste baze podatkov. Ker te discipline običajno potekajo vzporedno, predstavlja upravljanje z različnimi nivoji revizij pomemben izziv. Nova EPLAN platforma 2.5 ponuja upravljanje z revizijami na nivoju strani in delov projekta. Revizije tako lahko izvajamo v različnih trenutkih na različnih področjih projekta, kot so npr. funkcionalna struktura, lokacijske definicije in različne discipline inženiringa. Tako so spremembe lažje sledljive skozi celoten inženirski proces.

Upravljanje z makroji

Pomemben aspekt EPLAN platforme predstavlja tudi delo in upravljanje z makroji. Z uporabo variant in t.i. »placeholder« tehnologije postanejo makroji učinkovito orodje in osnova za standardizacijo. Uporabniki lahko v projekt enostavno dodajajo že pripravljene celotne sheme in tako generirajo še kvalitetnejšo dokumentacijo. Pomembnost makrojev in standardizacije je v EPLAN platformi poudarjena z novim makro navigatorjem. Ta omogoča upravljanje z makroji v drevesni ali tabelarični strukturi in s tem boljši pregled in lažje izbiranje. Podobno kot pri »page« makrojih, verzija 2.5 omogoča uporabo več imen tudi pri t.i. »window« makrojih. S tem pa prihranimo veliko časa pri kreiranju specifičnih makrojev posameznih naprav, saj lahko en makro uporabimo za več različnih naprav.

Enostavno upravljanje s spončnimi letvami

Tehnologija sponk zelo hitro napreduje in tako so današnje sponke že precej kompleksne komponente za različne namene uporabe. EPLAN seveda konstantno sledi razvoju te tehnologije in ponuja vedno več možnosti za nastavljanje in upravljanje sponk. Verzija 2.5 ponuja nov, nadgrajen urejevalnik sponk z grafičnim prikazom sponk. Funkcija »Edit« tako po novem omogoča kakršnokoli spreminjanje in nastavljanje lastnosti sponk, med drugim tudi razvrščanje sponk s funkcijo »drag&drop«.

Prikaz informacij v urejevalniku sponk je možno tudi shraniti kot sheme, med katerimi lahko uporabniki enostavno preklapljajo in tako dostopajo do želenih podatkov.

EXOR ETI d.o.o.

Stegne 7

1000 Ljubljana

 Tel.: +386 (0) 1 511 10 95

 www.eplan.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!