Neposredno merjenje tlaka za modularni EtherCAT sistem

Podjetje Beckhoff predstavlja dva nova modula za merjenje tlaka EM3701 in EM3702. Modula omogočata merjenje tlaka neposredno na krmilniku ali perifernem vhodno izhodnem otoku. Beckhoff tako še poenostavlja rešitve v avtomatizaciji.

Modul EM3701 meri diferenčni tlak, EM3702 pa relativni tlak (relativna meritev glede na okolico). Merjeni mediji so lahko neagresivni plini. Območje pri EM3701 je od -100 do 100 hPa (od -100 do 100 mbar), pri KM3702 pa od 0 do 7.500 hPa (0 – 7,5 bar). Modula Beckhoff sta lahko uporabljena za merjenje tlaka ter tudi kot zamenjava za tlačno stikalo. Mejno vrednost tlaka se lahko določi kar v krmilnem sistemu, s tem pa odpade ročno nastavljanje tlačnih stikal v aplikaciji.

Modula EM3701 in EM3702 sta izdelana za modularne sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff, v kombinaciji s PC krmilniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več podatkov o novih modulih dobite na www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!